Hirdetés
. Hirdetés

Optikai hálózat vulkánkitörés esetére is

|

A gazdaság és társadalom hatékonyságában nagy szerepet tulajdonít a Fiber technológiáknak az Ericsson. Saját, sokak által licencelt légbefúvásos módszerének is köszönhető a gyártó szerint a szélessávú hozzáférések, ezzel az IPTV terjedése és Boly sikere is.

Hirdetés

A HDTV és 3D HDTV technológia igényeinek megfelelve napjaink szélessávú hálózatait úgy kell kiépíteni, hogy egyre nagyobb és nagyobb sávszélesség álljon rendelkezésre az egyre jobb minőségű információs, kommunikációs és szórakoztató szolgáltatások számára. Európa-szerte számos meglévő távközlési szolgáltató, kábel operátor, önkormányzat, közművállalat, ingatlanfejlesztő vállalat véli úgy, hogy a nagy sebességű szélessávú hozzáférés biztosítása hozzáadott értéket képvisel. A logikus megoldás az optikai szál telepítése mélyen a meglévő és új hozzáférési hálózatokba - vagy akár egészen a felhasználóig.



Vulkánkitörés esetére: szélessáv és telepresence

A napokban is tartó repülési tilalmak nem csak a repülőtérsaságok számára jelentenek kiesést, sok személyes találkozó, megbeszélés, konferencia is halasztásra került. Korunk igen sajnálatos természeti katasztrófái felhívják a figyelmet arra, hogy a hagyományos módon, utazással nem mindig tudunk majd a rohanó üzletvitel diktálta tempóval haladni. A videós illetve több résztvevős távkonferenciák és különösen a személyes találkozáshoz legközelebb álló hatást, élményt biztosító telepresence megoldást jelenthet, de ha csak elegendő sávszélesség áll rendelkezésére. Ez pedig napjainkban optikai hálózatokra kell, hogy épüljön.



?A szélessávú infrastruktúra fejlesztésébe történő befektetések fontos szerepet játszhatnak a jelenlegi pénzügyi válságból való kilábalásban, gazdasági felépülés gyorsításában, a tudásalapú társadalom kialakulásában és a fenntartható, környezettudatos fejlődés megalapozásában." - mondja Jakab Roland, a vállalat marketing és kommunikációs igazgatója.

Az Ericsson Deep Fiber Access technológiája valódi végponttól-végpontig terjedő megoldásokat kínál FTTx telepítésekhez, de mobil szélessávú szolgáltatások megvalósításához is. Ebbe a központi oldali aktív eszközök és a felhasználónál telepítendő berendezések éppúgy beletartoznak, mint a passzív infrastruktúra, a mikrocsövek és optikai kábelek, továbbá a hálózat tervezéséhez, telepítéséhez, optimalizálásához és üzemeltetéséhez szükséges szolgáltatások is.

Nem a jövő, hanem a jelen bemutatója

A Deep Fiber Access programsorozat budapesti állomásán az érdeklődők működő pont-pont és pont-multipont rendszereken keresztül ismerhették meg a következő generációs optikai hálózatok által nyújtott szolgáltatásokat: több párhuzamos HD videócsatornát, szimmetrikus gigabit ethernet alapú internet hozzáférést.

 

Az aktív eszközök mellett bemutatták az Ericsson által szabadalmaztatott Micronet, Ribbonet teljeskörű passzív optikai rendszereket, amelyek megoldást adnak a hálózatépítés minden területén, így a levegőbefúvásos száloptika létesítéstől a különféle kábelkezelési és rendszerezési megoldásokig. A bemutatón Ugron Gergely igazgató és több Svédországból érkezett szakember mutatta be a légbefúvásos üvegszál behúzás menetét, a felhasznált aktív és passzív elemeket és az ezekre helyben kiépített, 3 HDTV stream és szélessávú internet szolgáltatására alkalmas komplett bemutató rendszer működését.

A szolgáltatások, amelyek egyre nagyobb sávszélességet és megbízhatóbb minőséget igényelnek az előfizető otthonáig, nem csak üzleti eredményeket biztosítanak a szolgáltató, vagy a hálózatüzmeltető számára, hanem további előnyőket kínálnak a felhasználónak is. Ilyen például a személyes tartalmak korlátozás nélküli közösségi megosztása, vagy olyan újfajta szórakozási lehetőségek mint az interaktív TV és a 3D-TV nézés.

 



A programnak aktualitást adott az a napokban megjelent hír is, amelyben az Ericsson bejelentette, hogy szállító-partneri szerződést kötött az ESPN amerikai sportcsatornával a 2010-es labdarúgó világbajnokság közvetítésének 3D-technológián alapuló megvalósítására. Az Ericcson hálózata biztosítja tehát a sávszélességet, amin a nagy felbontású sportközvetítés továbbításra kerül majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.