Hirdetés
. Hirdetés

Óriásit javult az Edge memóriakezelése az új Windows 10-ben

|

A változás a Microsoft memória-allokációs fejlesztésének köszönhető, amit a Google is kihasználhat. Szüksége is lesz rá, mert az Edge most simán veri a Chrome-ot.

Hirdetés

Mindazokat, akik attól tartottak, hogy a Microsoft újjáfaragott, Chromium alapú Edge böngészője ugyanolyan memóriafaló lesz, mint a Google Chrome, a Windows 10 May 2020 Update telepítése után kellemes csalódás érte, ugyanis kiderült, hogy a böngésző memóriaigénye nem hogy nőtt volna, de kifejezetten csökkent. Szóval közös alapok ide vagy oda, az eddig lesajnált versenyzőre bizony oda kell figyelni!

Hirdetés

Az Edge vezető termékmenedzsere, Kim Denny egy blogposztban azt állítja, hogy a szoftver azokat a fejlesztéseket használja ki, amiket a Win32 alkalmazások memória-allokációja terén végeztek, és ez eredményezte a tekintélyes javulást, ami a cég belső tesztjei szerint a májusi frissítést használó rendszereken eléri a 27 százalékot. Más, nem hivatalos tesztek még ennél is kedvezőbb eredményt mutatnak: a tavaly novemberi funkciófrissítéshez képest a különbség akár 35-38 százalék is lehet.

Mindeközben a Chrome böngésző memóriafogyasztása nem változott, és a Windows 10 May 2020 Update-en közel húsz százalékkal meghaladja az Edge-ét. A hírek szerint azonban a Google is igyekszik majd kihasználni  termékével a memóriakezelés koszerűsítését, de hogy erre mikor kerül sor, egyelőre nem tudni. 

További izgalmas kérdés, hogy a fejlesztés miként változtat más appok működésén: remélhetőleg rövidesen erre is választ kapunk a Microsofttól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.