Hirdetés
. Hirdetés

Origami: a Samsung PDA-t hajtogatott laptopjából

|

A SPH-P9000 noteszgép nemcsak egyedi kialakításával hódít - az innovatív, félkilós készülék tudása sem mindennapi. A Sony Vaio UX90 után itt a legújabb pehelysúlyú "játékszer".

Hirdetés

A Mobile WiMAX Summit 2006 kiállításon bemutatkozó SPH-P9000 Deluxe MITs (majdnem) teljes méretű QWERTY billentyűzete kettéhajtható, erre pedig rácsukódik az 5 hüvelykes WVGA kijelző, így a hordozható DVD-lejátszók méretére hajtogatott, 143×94×29 milliméteres és mindössze 580 grammos eszköz szállítása nem jelenthet problémát. A készülék teljesítménye ennek ellenére nem lebecsülendő.

A PDA méretű laptop 30 gigabájtos merevlemezzel, 256 megabájt RAM-mal, 1 gigahertzes processzorral és egy 1,3 megapixeles kamerával is rendelkezik. Az Internetre WiMAX kapcsolat segítségével csatlakoztatható, a mobiltelefonálás lehetőségét pedig CDMA EV-DO rendszerű kapcsolat biztosítja. Az MP3-lejátszóként is használható SPH-P9000-et 2007-es megjelenésekor a Windows XP Professional operációs rendszerrel szállítják majd.



Kitae Lee, a Samsung telekommunikációs hálózati üzletágért felelős igazgatója elmondta, hogy az SPH-P9000 egyike a világ első Mobile WiMAX konvergenciális eszközeinek, melyet a Mobile WiMAX szolgáltatás egyre szélesebb körű elterjedésével további modellek követnek majd. Lee szerint a Samsung úttörő szerepet kíván vállalni a telekommunikációs technológiák és szolgáltatások fejlesztésében, ennek jegyében pedig nemcsak technikailag, de a dizájn szempontjából is bátran vállalja az újításokat.



Annyi bizonyos, hogy a technológiai konvergencia, vagyis a különféle többletfunkciók az egyes termékekbe való beépítése jelenleg egyre divatosabb, így az IT berendezéseket a másfajta termékektől elválasztó határvonal is egyre keskenyebbé válik. A különös formájú laptop máris megosztotta az érdeklődőket. Egyesek örömmel üdvözlik az SPH-P9000-et, és egyenesen a hordozható számítógépek fogalmának újraértékeléséről beszélnek. Mások némi éllel "játékszernek" nevezik a gépet; az Akihabaranews.com szerzője például gratulál a dél-koreaiaknak, akik - szerinte - termékükkel Európa és az USA szintjére minősítették vissza a fura és haszontalan készülékek területén eddig zsinórmértéknek számító japán gyártókat.

A Samsung SPH-P9000 először a koreai piacon jelenik meg 2007 első felében, várható áráról és európai bevezetéséről egyelőre nincs információ.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.