Hirdetés
. Hirdetés

Őrizetben a LulzSec szóvivője (Frissítve)

|

A brit hatóság immár a harmadik olyan tinédzsert tartóztatta le, aki kapcsolatba hozható a hacker-bandával.

Hirdetés

A Metropolitan Rendőrség kiadott közleménye alapján a brit hatóság a skóciai Shetland szigeten letartóztatott egy tinédzsert, aki a gyanú szerint szóvivőként aktívan segítette a hírhedt LulzSec hacker-banda munkáját. A "Topiary" becenevű 18 éves fiatalembert egy előre eltervezett összehangolt akció során sikerült őrizetbe venni, és már a tegnapi napon átszállították Londonba. A közlemény alapján mellette Lincolnshire városában a helyi rendőrség kihallgatott egy 17 éves fiatalembert is, aki szintén kapcsolatba hozható a hacker-bandával. Őt később elengedték.

 

Frissítés: A LulzSec Exposed blog bejegyzése alapján a brit rendőrség nem a valódi Topiary-t vette őrizetbe, a LulzSec igazi szóvivője ugyanis Daniel Sandberg, 23 éves svéd fiatalember. A hatóság egyelőre nem kommentálta az esetet.

 

 



A LulzSec kapcsán nem ez volt az első letartóztatást az Egyesült Királyságban. Egy hónapja egy 19 éves tinédzsert tartóztattak le Essex-ben, illetve korábban egy 16 éves fiatalembert is őrizetbe vettek a LulzSec-kel való együttműködés gyanújával.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.