Hirdetés
. Hirdetés

Őrült nagyot álmodott az Intel

|

2020-re el akarja készíteni első saját GPU-ját. Az elemzők szkeptikusak.

Hirdetés

Hirdetés

Az Intel hivatalosan is megerősítette, hogy 2020-ban piacra dobja első dedikált grafikai processzorát. A cég szerint az adatközpontokat és a játékgépeket egyaránt célba veszik az új GPU-kkal.

A lapkagyártó először tavaly novemberben adta jelét annak, hogy komolyan foglalkozik a grafikával, amikor bejelentette, hogy megszerezte az AMD grafikus főnökét, Raja Kodurit. Bár Koduri elismert szakembere a témának, kevesen hitték, hogy az Intel viszonylag rövid időn belül konkrét termékkel rukkol ki.

Elemzők szerint a 2020-as termékkibocsátás terve  igen ambiciózus. Ahhoz ugyanis, hogy az Intel eséllyel vehesse fel a versenyt az AMD Radeon és az Nvidia GeForce termékvonalával, meg kell közelítenie azok hatékonyságát és teljesítményét. Ehhez viszont ki kell építeni a megfelelő szoftveres ökoszisztémát és eszközrendszert, ami a nulláról indulva csöppet sem könnyű feladat.

Az Intel korábban már próbálkozott grafikus területen: a Larrabee grafikus processzort 2009-2010 körül akarta piacra dobni, ám a terv akkor dugába dőlt

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.