Hirdetés
. Hirdetés

Őrületes pénzinjekció segíti a mesterséges intelligencia katonai célú alkalmazását

|

Az Egyesült Államokban kétmilliárd dollárt költenek az új katonai programra. Ez vásárlóértékben megfelel az atombombát létrehozó Manhatten tervnek.

Hirdetés

Hirdetés

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma az elkövetkező öt évben kétmilliárd dollárt költ arra, hogy mesterséges intelligenciával (MI) ruházzák fel az ország katonai arzenálját.

A program célja, hogy a legújabb technológiákat alkalmazzák a katonai problémák megoldására, és ezen a téren a Trump-adminisztráció nagy lehetőségeket lát az MI-ben.

A DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency, vagyis Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége) fejlesztési terve a Pentagon mércéjével mérve nem túl nagy, hiszen az új F-35-ösök vásárlására például több, mint ezermilliárd dollárt kívánnak elkölteni.

Viszont az összeg így is meghaladja a korábbi MI programok beruházásait, és vásárlóértékben körülbelül megegyezik azzal a pénzzel, amint a Manhattan terv keretében a negyvenes években az atombomba kifeljesztésére fordítottak.

Az MI katonai célú  - tehát potenciálisan emberi életek kioltására is alkalmas - felhasználása jelenleg is viták kereszttüzében áll, és a Google az alkalmazottai tiltakozása miatt júniusban ki is szállt a Védelmi Minisztérium számára végzett fejlesztésből.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.