Hirdetés
. Hirdetés

Orvosnak is zseniális a DeepMind

|

A Google mesterséges intelligencia rendszerét szembetegségek felismerésére tanították be, és a tesztekben diagnózisainak pontossága megközelítette a száz százalékot.

Hirdetés

Hirdetés

A mesterséges intelligencia (MI) rendszerek egyre biztatóbb eredményeket érnek el az orvostudományban. A legújabb példa erre a Google DeepMind csoportjának és a londoni Moorfields szemkórháznak az együttműködése, amelynek keretében szembetegségek felismerésére és a terápia kidolgozására képezték ki az MI rendszert.

A DeepMind rendszere a mélytanuláson alapul, amely jellegzetes adatmintázatok felismerésére szolgáló algoritmusokat használ. A szoftver által használt 3D felvételeket az optikai koherencia tomográfiával (OCT) készítették, amely a fejlett szemészeti diagnosztika nélkülözhetetlen eszköze.

Az MI-be közel 15 ezer felvételt töltöttek be, és mellékelték hozzájuk az emberi orvosok diagnózisait is: a program ezek alapján megtanulta felismerni az egyes elváltozásokat, és elsajátította, melyikhez milyen teendő társul.

Ezután következett a vizsga, amelyben az MI fényesen helytállt. Diagnózisait nyolc orvoséval vetették össze, és a szoftver több, mint 94 százalékban ugyanarra a következtetésre jutott, mint az orvosi konzílium. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.