Hirdetés
. Hirdetés

Összefogás a magyar startupokért

|

Több cég összefogásának köszönhetően alakult meg a Colabs Startup Center, amely október 20-ától indít teljes körű cégfejlesztési és seed befektetési programot startupok számára.

Hirdetés

Mivel Magyarországon még nem épült ki olyan üzleti és befektetői kultúra, mely a startupok, vagyis a korai fázisú tech-cégek fejlesztését biztosítja, ráadásul a piacon jelenleg működő befektetők többsége kockázatos és bizonytalan terepnek tekinti ezt a területet, a Colabs kezébe vette a dolgokat. A kezdeményezés célja, hogy az induló befektetésen felül az ígéretes startupok fejlesztését olyan tapasztalt és sikeres hazai vállalkozók segítsék, akik cégépítési tapasztalatukkal és kapcsolatrendszerükkel nagyot tudnak lendíteni az induló fázison.

„A különbség más befektetési programokhoz képest az, hogy itt a befektetők maguk is végigélték már egy új cég megalapításának és felfuttatásának minden kínját és örömét. Mivel a szakmából jövünk, bízunk benne, hogy az új nagy ötletek észrevételéhez is jó szemünk lesz" - mondta Gerő Viktor, a Vatera korábbi ügyvezető igazgatója.

Fontos tudnivalók

A Colabs Seed Programba november végéig lehet jelentkezni, a pályázókat információtechnológiai és kapcsolódó területekről várják. Ezt követően kerülnek kiválasztásra a legígéretesebb projektek, melyekkel még az idén szerződést kötnek.

A program résztvevői számára ezután három hónapos intenzív munka következik, mely során a kezdőtőke mellett irodát, és a vállalkozó mentorok bevonásával teljes körű cégépítési és üzletviteli támogatást kapnak. A program végére a csapatoknak üzleti modellel, üzleti tervvel és prototípussal kell rendelkezniük, ezt követően kerül sor a Colabs szervezésében a következő körös tőkebevonásra.

„Bízunk benne, hogy a kiemelkedő technológiai vállalkozók segítségével megszülető kis tech-cégek már olyan befektetők számára is vonzók és hitelesek lesznek, akik kevésbé mozognak otthonosan a korai fázisú befektetések terén" - mondta Nagy Péter, a Colabs társalapítója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.