Hirdetés
. Hirdetés

Összefogott a Google, a Microsoft és a Yahoo

|

A három cég elindította a Schema.org weboldalt, hogy közösen javítsanak az internetes keresés technológiáján.

Hirdetés

 

Újabb fejezetéhez érkezett az internetes keresőháború, amikor a minap az említett vállalatok bemutatták az említett weboldalt, amely olyan HTML tageket tartalmaz, amelyeket a webmesterek használhatnak, hogy struktúrált adataikat a jobb keresési eredmények érdekében megjelölhessék.

 

A schema.org egy olyan tudásbázis lesz, amelynek használatával a keresőmotorok jobban meg tudják érteni a website-okon lévő tartalmakat - idézi a Google kapcsolódó blogbejegyzését az IDG News Service hírszolgálat.

A Schema.org több mint 100 HTML taget tartalmaz, amellyel a tartalmak kategorizálhatók, például események, szervezetek, emberek, termékek, filmek, könyvek.

Hadley Reynolds, az IDC elemzője szerint az újítás nagyban épít a Yahoo tavaly megszüntetett SearchMonkey technológiájára, mely hasonlóan lehetővé tette, hogy a fejlesztők kategóriajelöléseket helyezzenek el a HTML kódban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.