Hirdetés
. Hirdetés

Összehajtható iPhone, merre vagy?

|

Egyelőre csak annyit tudni, hogy az Apple keményen dolgozik rajta, és hogy nem egyetlen kijelzőpanelből fog állni, hanem kettőből, amit középen zsanér fog össze. A megjelenése legkorábban 2021-ben várható.

Hirdetés

Az összehajtható mobilok nem mindenkit villanyoznak fel, de az egyértelmű, hogy a megoldásban hatalmas piaci potenciál rejlik. A neves gyártók közül a Samsung, a Huawei és Motorola már kínál ilyen modellt, és további eszközök idei megjelenéséről is szól a fáma - jön például a Microsoft Surface Duo, amely ugyan nem egyetlen kijelzőt hajt össze, hanem két külön panelt képes akár egyként kezelni, de ettől még ebbe a kategóriába sorolható.

Hirdetés

A sorból viszont egyelőre hiányzik az Apple. Pedig az almás cég is jó ideje dolgozik valamilyen összehajtható megoldáson, az elmúlt évek során több szabadalmat is benyújtott a témában,és 2019-ben állítólag már egy modell tesztelését is megkezdte.

Előbb-utóbb tehát biztos lesz összehajtható iPhone, de hogy mikor, azt egyelőre homály fedi. A 2020-as megjelenés aligha tűnik reálisnak. Nagyon új technológiáról van szó, és ilyen esetekben az Apple ritkán tolakszik oda az első sorba, inkább kivárja, hogy a konkurencia megtegye tétjét, és azután jön ki valami minőségibb megoldással. Az a körülmény, hogy az összehajtható mobil még utalás szintjén sem szerepelt a WWDC 2020 műsorában, szintén arra vall, hogy legkorábban 2021-ben jelenhet meg az újdonság.

És milyen lesz az Apple összehajtható mobilja? Valószínűleg egészen más, mint a Samsung Galaxy Fold vagy a Huawei Mate Xs. Egy ismert kiszivárogtató, a mindig jól értesült  Jon Posser néhány napja arról írt a Twitteren, hogy az Apple megoldása egyetlen, rugalmas panel helyett két részből álló kijelzőre épül, amit zsanéros megoldás fog össze középen. Igen, ez egyelőre pont úgy hangzik, mint a Microsoft hamarosan érkező androidos mobilja, a Surface Duo.

Végül az utolsó izgalmas kérdés: mennyibe fog kerülni? Az összehajtható androidos mobilok ára jelenleg úgy fél- és egymillió forint között van, de mire az Apple modellje megjelenik, a technológia újdonságértéke hajszálnyit csökkenhet. Vagyis noha az Apple se lesz olcsó, az ára talán nem fog ilyen csillagászati magaslatokban mozogni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.