Hirdetés
. Hirdetés

Összejátszik az EA és Microsoft

|

A Microsoft és az Electronic Arts előrehaladott tárgyalásokat folytat: a diskurzus célja, hogy Windows 8 kompatibilis mobilos játékokat fejlesszenek ki.

Hirdetés

Peter Moore, az EA vezérigazgatója
Peter Moore, az EA vezérigazgatója

A Bloomberg híre szerint a Microsoft és a világ egyik legnagyobb játékfejlesztője, az Electronic Arts (EA) hónapok óta tárgyal a redmondiak legújabb „cross-platform” operációs rendszere, a Windows 8 alatt futó mobiltelefonos játékok kifejlesztéséről.

Az EA az Egyesült Államok második legnagyobb videójáték-gyártója és disztribútora. A cég vezető úgy vélik, hogy a Microsoft új operációs rendszere „központi” szerepet játszhat hosszú távú mobil stratégiájukban.

Peter Moore, a játékgyártó vezérigazgatója a lapnak nyilatkozva elmondta: „Szorosan együttműködünk a Microsofttal annak érdekében, hogy megértsük, mi az elképzelésük a játékok navigációjáról.”

Nem véletlen, hogy az EA komoly lehetőségeket lát a Microsoft legújabb operációs rendszerében: a cég azon van, hogy a dobozos termékek szegmense mellett a mobiljátékok piacán is megvesse a lábát. A vállalat üzleti stratégiájának az okostelefonokra és tabletekre fejlesztett szoftverek mellett az interneten keresztül elérhető játékok is szerves részét képezik.

Moore hangsúlyozta, hogy cége a Microsofttal folytatott tárgyalások mellett a digitális játékok készítésében jártas, az online piac követelményeit jól ismerő fejlesztőkkel is igyekszik felvenni a kapcsolatot. Az EA a közelmúltban több játékfejlesztő céget is felvásárolt: köztük a PopCap Gamest és az elsősorban közösségi játékairól ismert Playfisht.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.