Hirdetés
. Hirdetés

Ősszel nagy változás jön a Windows világában

|

A Windows 10 részaránya végre megelőzi a Windows 7-ét. De még így is túl sokan használják majd a Microsoft régi rendszerét, holott vészesen közeledik a támogatás vége.

Hirdetés

Hirdetés

Idén ősszel megtörténik a rég várt helycsere az operációs rendszerek népszerűségi listájának élén: szeptemberben a Windows 10 végre leváltja az öreg Windows 7-et.

Ez azonban nem jelenti a Windows 7 végét. A trendek arra figyelmeztetnek, hogy amikor eljön a pillanat, és a Microsoft leáll a rendszer támogatásával, tehát biztonsági frissítéseket sem készít többé hozzá, a Windows-felhasználóknak még mindig több, mint egyharmada az elavult OS-t fogja futtatni.

Ezek a becslések a Net Applications adataira támaszkodnak: a cég most hozta nyilvánosságra a Windows 7, a Windows 10 és a többi microsoftos operációs rendszer decemberi felhasználói százalékait.

A Computerworld extrapolációja szerint a két görbe - a Windows 10 emelkedő és a Windows 7 csökkenő felhasználói részaránya - várhatóan  2018 szeptemberében találkozik, amikor a Windows 10 eléri a 45,7 százalékot, a Windows 7 pedig 45,5 százalékra csökken.

2020 januárjában a Windows 10 várhatólag 61 százalékon áll majd, a Windows 7 pedig 39 százalékot birtokol a windowsos populáción belül, ami még mindig ijesztően soknak tűnik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.