Hirdetés
. Hirdetés

Összemegy a merevlemezpiac

|

A zsugordó HDD-s szektor élén a Western Digital áll.

Hirdetés

A merevlemezpiac egyelőre nincsen rossz helyzetben, azonban intő jelként szolgált az ágazat számára az idei második negyedév eredménye. Míg a szektorban általában 3 és 7 százalékos növekedést figyelhetünk meg április és június között, addig ezúttal csökkentek az eladások. 

Az iparág mindhárom megmaradt gyártóját érintette a csökkenés, tehát a Western Digital mellett a Seagate és a Toshiba eladásai is visszaesést tükröztek. Összességében 132 millió HDD-t sikerült eladniuk, ami 3 százalékos csökkenést jelentett az optimális esetben 7 százalékos plusz helyett. 

A legjobban a rosszból a Western Digitalnek sikerült kijönnie, őket érintette ugyanis a legkevésbé a változás. A WD számára ráadásul még jobb hír, hogy az ágazatban minden területen beelőzték a Seagate-et. A Seagate egyedül az üzleti szektorban tudott egy hajszálnyi előnyt kovácsolni magának, ott ugyanis 8,2 millió HDD-t adtak el, míg a WD 7,897 milliót. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.