Hirdetés
. Hirdetés

Özönlenek a mobilos kártevők

|

Kína csak 2012-ben 162 000 féle mobilos malware-t azonosított.

Hirdetés

A kínai CNCERT/CC elvégezte a saját felmérését a mobilos kártevők kategóriáját tekintve, az eredmény pedig Kínában sem volt jobb, mint máshol. Az országban jelentős mértékben emelkedett az olyan veszélyes programok száma, amelyek a mobilkészülékeket célozzák meg.


A 2012-es év adatai alapján a CNCERT/CC és a biztonsági cégek 162 000 különböző mobilos malware-t azonosítottak, ami huszonötször magasabb érték, mint egy évvel korábban. Szintén aggasztónak tekinthető, hogy ezeknek a 82,5 százaléka az Android operációs rendszerre hajt.


Hasonlóan a korábbi elemzésekhez, a CNCERT/CC szakértői is arra jutottak, hogy általában az alkalmazásboltokon, a fórumokon, és egyéb, letölthető tartalmakat kínáló oldalakon keresztül lehet összeszedni a kártevőket.


2012-ben egyébként 16 000 kínai oldalt törtek fel, ami 6,1 százalékos emelkedés volt 2011-hez viszonyítva. További 52 324 weblap terjeszt malware-t, amelyből ráadásul 3016 kormányzati volt. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.