Hirdetés
. Hirdetés

Pacsizós névjegy a kártyák ellen

|

A konferenciák résztvevői immár a Pokenjeik összeérintésével is adatokat cserélhetnek.

Hirdetés

Meglehetősen különleges megoldás a Poken, amely megjelenésekor sokan a névjegykártya halálát jósolták. Habár a papír alapú megoldás utolsó órái még meglehetősen messze vannak, a céget nemrégiben Európa 25 legígéretesebb start-up vállalkozása közé sorolták, valamint Svájc piacvezető telekommunikációs vállalata, a Swisscom 1,8 millió dollárral támogatta a fejlesztéseket.

 

 



Miről is van szó? A Poken egy új közösségépítő alkalmazás, egy rendezvényeszköz, és nem mellesleg egy szponzorációs felület is. Leegyszerűsítve: egy digitális közösségi névjegykártya. Segítségével egy könnyed mozdulattal megoszthatjuk másokkal hagyományos elérhetőségeinken túl valamennyi online közösségi profilunkat is. A készítők reményei szerint így ez a kis eszköz búcsút int a névjegykártya-tartóknak, és digitális kapocsként köti össze valós környezetünket az online térben élt életünkkel, identitásunkkal.
 
"Kinek van arra ideje, hogy felvigye a névjegykártyák adatait számítógépre? Ki tudja megjegyezni tíz, húsz, vagy akár száz új ismerős nevét és arcát? Hogyan lehetne egy fesztiválon vagy szórakozóhelyen szerzett, jól induló kapcsolatot másnap is folytatni? Nagyon egyszerűen. Bemutatkozáskor Pokenjeitek összeérintésével egy pillanat alatt megoszthatjátok egymással digitális névjegyeiteket. A fényképed, telefonszámod és az e-mail címed mellett Skype, Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube, vagy bármely más közösségi oldaladra mutató személyes linked azonnal hozzáférhetővé válik" - mondta Marik Péter, a Poken magyarországi képviselője.

 

 

 

 

Amikor a Pokenesek találkoznak

A Poken tehát az online közösségi teret és a social media alkalmazásokat köti össze a mögöttük álló valós személyekkel, és nagyban megkönnyíti az ismerkedést, új kapcsolatok kialakítását. Sőt, valójában ez csak a kezdet, hiszen ennél sokkal többet tud. Amikor például egy Poken tulajdonos találkozik egy másikkal, a Pokenjeik kezének összeérintésével "pacsiznak", azaz azonnal kapcsolatba lépnek és adatot cserélnek egymással. Az így gyűjtött új kapcsolatok ezután bármely számítógépen vagy okostelefonon naprakészen nyomon követhetők, az adatok szinkronizálhatóak a telefonkönyvekkel, levelező programokkal, digitális névjegyzékekkel (pld. Outlook, Google/Android, iPhone).

 



A Poken mindezeken felül lehetővé teszi, hogy kiállításokon, konferenciákon, fesztiválokon vagy bármilyen más rendezvényen a Pokenek segítsenek a látogatók gyors regisztrációjában és beléptetésében, de az általa használt RFID technológiának köszönhetően akár készpénz-helyettesítő fizetőeszközként is használhatóak. A zöld rendezvények szervezését segíti elő, hogy a Poken segítségével a bennünket érdeklő prospektusokat, katalógusokat, árlistákat PDF fájlként, digitális formában gyűjthetjük be. Emellett akár internetes linkeket, videókat, kedvezményre jogosító kuponokat, interaktív térképeket, vagyis bármilyen digitális információt is lementhetünk.

Minden felhasználó az ízlésének és igényeinek megfelelően többféle Poken közül választhat, de a rendezvények szervezői és szponzorai akár cégre szabott, szponzorált kütyüket is rendelhetnek, hiszen egyedi logózásra, vagy akár teljesen egyedi formájú Poken gyártására is van lehetőség.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.