Hirdetés
. Hirdetés

Page Creator - egy újabb Google alkalmazás

|

A Google megállíthatatlanul ontja magából az újabbnál újabb alkalmazásokat, elkényeztetve "rajongőit", de ráncokat varázsolva a Microsoft vezetőinek homlokára. A Page Creator egy egyszerűen kezelhető webszerkesztő, mely segítségével előképzettség nélkül is alkothatunk weboldalakat.

Hirdetés

A Page Creator kifejlesztésekor a hírek szerint azt tűzték ki célul a Google fejlesztői, hogy "akár a nagymama is könnyen beletanulhasson a weboldalak készítésébe": A WYSIWYG (What You See Is What You Get, tehát "azt kapod, amit látsz") kezelőfelület ugyanis megkíméli a HTML előképzettség nélküli felhasználókat a számukra érthetetlen kódoktól, mindent egyszerűen kattintgatva be lehet állítani a betűk tulajdonságaitól a képek beszúrásán át a háttérszínekig.

Természetesen az alkalmazásnak megvannak a maga korlátai, pont a WYSIWYG technológia miatt, hiszen bizonyos bonyolultabb webes megoldásokat így már nem lehet megvalósítani - négy alapértelmezett kivitel és 41 stílus elemei közül válogathatunk - de nem is ez volt a cél, hanem az idáig "webtelenül tengődő néptömegek" számára lehetőséget biztosítson saját egyszerű weboldalaik elkészítéséhez.

A segéd használata természetesen ingyenes, ráadásul azzal sem kell bajlódni, hogy milyen tárhelyre és címre pakoljuk fel a kész műveket: 100 MB tárhely automatikusan jár a weblapokhoz, melyek a felhasználónév.googlepages.com címen lesznek elérhetőek.

A fejlesztők szerint a segéd még jelentős átalakításoknak néz elébe, hiszen még jó pár hibát tartalmaz, többen felhívták már a figyelmet például a képek átméretezésének teljes hiányára. A cég szóvivője szerint a végleges változattal mindkét típusú web-újonc megfelelő kezdő megoldást találhat náluk: a statikus, egyszerű lapokra vágyók az új Page Creatort, a dinamikus, gyakran változó tartalmat előnyben részesítők pedig a Blogger szolgáltatásait vehetik igénybe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.