Hirdetés
. Hirdetés

Páratlan új szolgáltatás a Google Térképben

|

Gyaloglás közben az app hangos utasításokkal látja el a vakokat és a gyengén látókat. Ez az első olyan funkció, ami kifejezetten e hátrányos helyzetű csoport megsegítésére született.

Hirdetés

Hirdetés

A vakok és gyengén látók világnapja alkalmából a Google Térkép fejlesztői egy olyan új szolgáltatás terjesztését kezdték meg, ami hangos útirányjelzéssel segíti az arra rászorulókat.

A funkció angol nyelvű változatát az Egyesült Államokban, a japán nyelvűt Japánban terjesztik. A felhasználók a Google Térkép androidos és iOS változatában a navigációs beállítások között találják meg a részletes, hangos útbaigazítás bekapcsolásának lehetőségét.

Az utasítások kiterjednek olyan részletekre, hogy mennyit kell gyalogolni egy bizonyos pontig, és figyelmeztetnek az akadályokra és a keresztutcákra.

Ha gyaloglás közben megállunk, a hang közli, hogy még mindig tartjuk-e a helyes irányt, és emlékeztet rá, hogy milyen messze van a következő forduló. Ha rossz irányba fordulnánk, a hang erre is figyelmeztet.

Wakana Sugiyama, a Google üzleti elemzője egy posztban arról ír, hogy ez az első, kifejezetten vakok és gyengén látók számára készített szolgáltatás, és remélhetőleg segíti majd az érintetteket abban, hogy új helyeket fedezzenek fel mások segítsége nélkül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.