Hirdetés
. Hirdetés

PC-ket fertőz az influenza-spam

|

A H1N1 vírus, vagyis a sertésinfluenza járvány terjedésével egyidejűleg beindultak a levélszemetelők is.

Hirdetés

A „swineflu” világsajtóban szerzett hírértékét használják ki a spamküldők. A számtalan helyről érkező információk özönében eligazodni vágyó felhasználókat könnyen átverhetik a kéretlen levélküldők, adathalászok.
 
A közelmúltban az aktuális eseményekhez kapcsolódó spamhadjáratokban legtöbbször olyan linket használtak, melyről azt állították, a témához kapcsolódó videóra mutat. A csalók persze kártékony hivatkozást, rossz szándékú üzeneteket küldtek. Most viszont a levélszemetelők inkább az e-mail címek gyűjtésére törekszenek, amiket valószínűleg a későbbi akcióikban szeretnének használni.
 
Az egyik ilyen levél jónevű hírügynökségek cikkeire mutató linkeket használ, mintha  tájékoztatni akarná a címzetteket a járványról. A spammerek rákérdeznek, hogy a címzett az Egyesült Államokban vagy Mexikóban van-e, és van-e tudomása olyasvalakiről, akit érint a járvány. A címzetteknek a levélszemetelők azt ígéirk, hogy egy adott URL-en található űrlap segítségével kicserélhetik tapasztalataikat, vagy e-mail címük és telefonszámuk megadása mellett megírhatják saját történetüket.
 
A számítógépes bűnözők akár milliónyi gépet is képesek egy ilyen hír esetében spamterjesztésre bevetni. A felhasználók figyelmetlenségük miatt könnyedén elveszíthetnek értékes személyes adatokat, rákerülhetnek újabb spamlistákra, sőt akár saját gépük is beépülhet egy nemzetközi zombi-pc hálózatba.  

A Symantec biztonsági szakemberei arra figyelmeztetnek, hogy az érdekesnek tűnő hírek mögött veszélyes programok rejtőzhetnek, ezért érdemes a szenzációt ígérő levelekkel óvatosan bánni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.