Hirdetés
. Hirdetés

Pécsen összpontosítja erőit az Elcoteq

|

A pécsi székhelyű Elcoteq a tervek szerint Pécsett hamarosan újra hétezer embert foglalkoztat majd - mondta Szili Katalin azt követően, hogy pénteken tárgyalt a finn cég vezetőivel Budapesten.

Hirdetés

A megbeszélésen részt vett Bókay Endre szocialista országgyűlési képviselő is, aki a távirati irodának elmondta: Antti Piippo, a cég alapítója és Jouni Hartikainen elnök-vezérigazgató arról tájékoztatta őket, hogy az Elcoteq stratégiai döntést hozott, amikor elhatározta, hogy Európán belül Pécs lesz a termelés központja.

A megbeszélésen a finn tárgyalópartnerek a létszámnövelési terveket részben a járulékterhek csökkentése miatt látják megvalósíthatónak, de kedvezőnek nevezték az autópálya-építéseket is.

Bókay szerint a társaság elnök-vezérigazgatója jelezte, hogy az eredeti létszám visszaállításában, a termelési kapacitás növelésében az is szerepet játszik, hogy az Elcoteq új ügyfelei olyan, elsősorban telekommunikációval foglalkozó nemzetközi high-tech vállalatok, mint például a Philips, a Huawei és a RIM.

Csökkentés után bővülés
Az Elcoteq augusztus elején jelentette be, hogy szeptember végétől hétszázzal csökkentik a dolgozók számát a pécsi Elcoteqben; a leépítésre a megrendelés-állomány csökkenése miatt van szükség. Az elektronikai termékeket gyártó multinacionális vállalat mintegy 4 ezer munkavállalót foglalkoztat Pécsett, egynegyedük kölcsönzött munkaerő.

Január óta a piaci helyzet gyors romlásához igazodva, az Elcoteq már csökkentette kapacitásait. Az év elején Baranya megye legnagyobb cége mintegy 450 saját dolgozót és 900 bérelt munkást küldött el. Áprilisban közölték azt is, hogy három helyett csak két üzemben folytatja a termelést az Elcoteq Pécsett. Júniusban a finn gyártó bejelentette, hogy észtországi, tallinni tevékenységének nagy részét eladja termékei egyik fő vásárlójának, a svéd Ericsson távközlésiberendezés-gyártónak, a nagy volumenű európai gyártást pedig ezentúl Pécsett összpontosítja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.