Hirdetés
. Hirdetés

Pendrive-on is érkezik a Windows 7

|

A Microsoft igyekszik megkönnyíteni a Windows XP-vel rendelkező netbook tulajdonosoknak a Windows 7-re váltást.

Hirdetés

A Windows 7 megjelenésével egy időben a Microsoft hivatalosan is megerősítette azt, amiről korábban csak pletyka szinten lehetett hallani, vagyis a Windows 7 telepítője elsőként pendrive formájában is elérhető lesz, hogy így könnyítsék meg az optikai lemezmeghajtóval nem rendelkező számítógépek tulajdonosainak a váltást.

 

wudt.jpg


Igaz a korábbi hírektől eltérően az operációs rendszer USB meghajtó formájában nem lesz a hagyományos kereskedelmi forgalomban elérhető, csupán az újonnan indult Microsoft Store webáruházában kínált operációs rendszereket lehet majd így telepíteni a gépekre. A netbook tulajdonosoknak ehhez nem kell mást tenniük, mint meglátogatniuk az oldalt, kifizetniük a Windows 7-et, majd annak a letöltött ISO fájlját átalakítaniuk a Windows 7 USB/DVD Download Tool (WUDT) eszközzel, hogy egy bootolható USB meghajtót kapjanak.

Öröm az ürömben, hogy mivel a Microsoft Store az Egyesült Államokban üzemel, ezért az oldalon letöltött operációs rendszereket csak akkor honosíthatjuk, ha a Windows 7 Ultimate kiadását választjuk. Az ugyanis fel van készítve az utólagos nyelvváltásra. Miközben a netbookok tulajdonosainak a legtöbbször a Home Premium variáns lehet megfelelő. A hazai tulajdonosoknak így a redmondi szoftvercég hivatalos útmutatása alapján vagy kompromisszumot kell kötniük, megelégedve egy angol Windows 7 Home Premium rendszerrel, vagy be kell ruházniuk az Ultimate kiadásra.

Nem hivatalosan azonban van egy apró kiskapu, mivel tapasztalatunk szerint a Microsoft oldaláról letölthető WUDT nem csak a hivatalos webáruházában megvásárolt operációs rendszereknél működik. A Windows 7 Enterprise RTM lemezkép fájljából ugyanis könnyedén sikerült egy BIOS által felismert bootolható USB meghajtót varázsolnunk, amellyel már telepíthettük az operációs rendszer a kísérleti netbookunkra. Magyarán a váltáshoz csak egy ISO lemezképre van szükségünk, így hazánkban érdemes az optikai lemezmeghajtóval nem rendelkező gépek tulajdonosainak megvásárolniuk a Windows 7 Home Premium telepítőlemezét, átalakítaniuk azt egy ISO lemezképpé, s utána azt a BIOS számára is felismerhetővé tenniük az ingyenes WUDT eszközzel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.