Hirdetés
. Hirdetés

Pentax felvásárlással erősít a Ricoh

|

Lapértesülések szerint 124 millió dollárt ért a Pentax képalkotási üzletága.

Hirdetés

A Reuters értesülései alapján a főként üzleti fénymásolóiról és nyomtatóiról ismert Ricoh 124,2 millió dollárért (10 milliárd jenért) megvásárolja a Pentax képalkotási üzletágát - amely magában foglalja a digitális kamerákat és azok kiegészítőit - a szintén japán Hoya Corporation cégtől.

 

 



Utóbbi birtokába még egy 2007-es felvásárlás során került a Pentax, ám a Hoya inkább a cég egészségügyi techológiájához és termékeihez akart hozzájutni, míg a digitális képalkotási üzletágra csak pluszként tekintettek. Ennek meg is lett az eredménye, mivel a 2011 márciusában zárult pénzügyi negyedévben 13 százalékkal csökkent a divízió forgalma, s így immár a Pentax csak a globális piac eladásainak a 1,5 százalékát birtokolja. A Ricoh bevásárlásával ez azonban megváltozhat, mivel az új tulajdonos erősíteni kívánja pozícióját a DSLR piacon, ahova a Pentax képalkotási üzletága jó belépőt jelenthet.

Az akvizíciót már a Hoya is megerősítette (PDF), külön kiemelve, hogy csak a képalkotási üzletág eladásáról van szó, míg az egészségügyi megoldások a cégnél maradnak.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.