Hirdetés
. Hirdetés

Pénzt érnek a Chromium OS hibái

|

A Google kiterjesztette sebezhetőség-vadász programját, így a szemfüles biztonsági kutatók már az operációs rendszer bejelentett hibái után is jutalomban részesülhetnek.

Hirdetés

Még 2010-ben jelentette be a Google a sérülékenység díjazási programját, amely alapján pénzjutalomban részesülnek azok, akik a cégnek jelzik a Chrome böngésző addig nem felfedezett biztonsági rését. Elsőként a maximálisan elérhető díj - amelyet a veszélyesség foka alapján ítéltek meg - 1337 dollár volt, amit a Mozilla hasonló programjának hatására később 3133 dollárra emeltek.

 



A nyeremény megtette hatását, mivel immár a világ biztonsági kutatói körülbelül 1100 biztonsági rést jeleztek a programon belül. A sikeren felbuzdulva a Google úgy döntött, hogy kiterjeszti a díjazott termékek körét, így már a Chromium operációs rendszer felfedezett hibái után is fizetnek.

A témáról bővebben a Biztonságportál cikkében olvashat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.