Hirdetés
. Hirdetés

Pénzt érnek a rövid videók

|

A Vodafone a felhasználók által készített rövid videókkal tölti fel Live! szolgáltatását. A videók készítői pénzt kapnak a letöltések után.

Hirdetés

Kis ingyenreklámot generál és valamennyi pénz is befolyik a Vodafone-nak abból a szolgáltatásból, amit várhatóan a Cebiten jelent majd be. A web 2.0-ás szolgáltatás lényege: a felhasználók rövid videofelvételeket készítenek, azokat MMS-ben vagy WAP-on keresztül feltöltik a Live! portálra, onnan pedig más felhasználók letölthetik ezeket - pénzért.

A letöltésekért beszedett összegeken a videó tulajdonosa és a szolgáltató osztozik. A videók között keresni is lehet majd; a portál nemcsak mobiltelefonokról, hanem számítógépekről is elérhető lesz.

Szakértők szerint a Vodafone a tervezett videoszolgáltatással két legyet is üt egy csapásra: úgy tölti fel tartalommal a Live! portált, hogy erre egy centet sem költ, a videoletöltésekért és a vele járó adatforgalomért pedig extra bevételhez jut.

A pletykák szerint a Vodafone a Cebiten egy olyan szolgáltatást is elindít, amelynek segítségével mobiltelefonnal lehet szavazni, vagy akár recepteket lehet kérni és letölteni a mobiltelefonra egyes élőben közvetített főzőműsorokból. Márciusban pedig egy olyan szolgáltatás debütál, melynek használatával a felhasználók Flash alapú mobil weboldalakat készíthetnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.