Hirdetés
. Hirdetés

Pénzt hoz a mobilinternet

|

A mobil szórakoztató szolgáltatásokból származó bevételek látványosan megugranak a következő öt évben - mondja az Informa Telecoms & Media.

Hirdetés

Az Informa várakozásai szerint a mobil szórakoztatási szolgáltatásokból - játékletöltés, zeneletöltés, videotartalmak, szerencsejáték és felnőtt tartalmak értékesítése - származó bevétel világviszonylatban 2011-re eléri a 38,12 milliárd dollárt. Tavaly ebből a szegmensből 18,84 milliárd dollár bevétel származott. A növekedést főleg a szélessávú mobilinternet és a gyors internetezésre alkalmas eszközök elterjedése okozzák.

A zeneletöltés lesz továbbra is a legtöbb pénzt generáló mobil szórakozási szolgáltatás annak ellenére, hogy a szolgáltatásra kivetített részesedése a 2006-os 40 százalékos arányról 2011-re 36 százalékra csökken. Az Informa szerint cserébe egyre többen érdeklődnek majd a mobil tévé vagy a videoszolgáltatások iránt.

A felhasználók által generált tartalom népszerűsége a jövőben is töretlen lesz és az Informa szerint 2011-ra 13,17 milliárd dolláros iparággá növi ki magát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.