Hirdetés
. Hirdetés

Pénzt termel a keresőm?

|

A Johu egy olyan hatékony keresési megoldás, amelyet bárki elhelyezhet a weboldalán, blogján ingyen. Az Etarget pedig pénzt fizet az oldalon lefutott keresések után.

Hirdetés

Kell egy kereső az oldalamra! Legyen ingyenes, könnyen beépíthető, praktikus és tudjon magyarul. Nem óriási elvárások a mai technológia mellett, annyira nem, hogy már született is ilyen megoldás.

A saját kereső abban az esetben lehet fontos egy weboldalon, ha sok adat, információ halmozódott már fel az oldalon. A fejlesztők azonban nagyon ritkán dolgoznak ingyen, így általában a Google belső keresője kerül az oldalra, amely sok esetben nem képes pontos keresési eredményekkel szolgálni az oldal mélyebb rétegeiben található adatok, hírek keresésekor.
   
Mindezekhez hozzátehetjük, hogy a Google igazán nem beszéli jól a magyart, ezért sok esetben nem képes különbséget tenni anyanyelvi finomságaink esetében.  Az új magyar kereső – a johu.hu - legnagyobb erőssége pont az anyanyelvi keresés. Noha a fejlesztők nem Google vetélytársnak szánták a keresőjüket, a magyar weboldalak igen hasznos kiegészítő lehet.

Az internetes megoldás érdekes újítása, hogy a keresési technikát - egy kereső doboz segítségével bárki számára beépíthetővé teszi saját oldalára is. A Johu keresődobozának kódja néhány kattintással, problémamentesen beépíthető a saját kódunkba, így pár perc alatt oldalunkat saját keresővel láthatjuk el. A johu.hu keresődoboz segítségével a partner oldalak erősíthetik a hirdetéseik elérését. Sőt, egy mostanában megszületett együttműködés keretében a Johu az Etarget hivatalos partnereként immáron fizetős hirdetés keresési megoldást is kínál azoknak, akik oldalaikon elhelyezik a keresődobozt.

A megoldás segítségével a felhasználók weboldalán történő minden keresés esetén az organikus keresési találatok mellett Etarget hirdetések is megjelennek. Amennyiben a webhely látogatói rákattintanak a hirdetésre, az oldal tulajdonosa jutalékot kap a kattintás árából.



Millió találat helyett csak a lényeg!
Az új kereső nem bombázza a felhasználókat felesleges találatokkal, a kód az általuk megadott keresőszó magyar nyelvi szóalakjai szerinti legjobb 50 Yahoo találatot eredményezi webes keresés esetén. Ebből a „nyersanyagból” már hatékonyan tudja a program kiválasztani a legrelevánsabbakat, kizárva a felesleges ismétlődéseket, duplikációkat.

A program beépített modulként megnövelheti az oldal saját tartalmainak jobb elérési lehetőségét, azzal, hogy a korábban megjelent anyagok közül is felhozza a legrelevánsabbat, így nem hagyja, hogy a fontos tartalmak elértéktelenedjenek.

A szűrő és keresési feltételek kifejezetten a magyar nyelvű találatokra koncentrálnak, s a találatok többlépcsős finomítása tovább javítja a keresés minőségét, amit a johu.hu egy egymásra épülő, intelligens megoldással ér el, amely végül az igazán fontos első 10 találatot eredményezi.

A találatok végül minőségileg átrendezve egy szofisztikált, nyelvstatisztikai algoritmus szerint rendszerezve jelennek meg, amely könnyen átlátható, jól értelmezhető bármely felhasználó számára. A tapasztalatok szerint - a nagy kereső szolgáltatások többezres, akár több milliós listájával szemben - ezen 50 találat jól reprezentálja a keresett témát, s mivel a felhasználó a találati oldalon értelmezhető számú webhelyet talál, a keresés sikerességét is jobbnak értékeli.

Kifinomult technológia
A Johu – több éves fejlesztői tapasztalatra épített - a legelterjedtebb keresőkben csak mostanában bevezetésre került clustering – intelligens tartalomjegyzék - technológiájával lehetővé teszi a felhasználók számára a találatokhoz tartozó „összefüggésháló” jobb megismerését.

A nyelvstatisztikai alapú, intelligens tartalomjegyzék a találatokról nemcsak szűrést tesz lehetővé, hanem önmagában is információközlő, kereséspontosítást támogató tartalmat képvisel. Ezt kiegészíti a keresőtechnológiában egyedinek számító grafikai megjelenítés is, amely átláthatóvá teszi a különböző találatok, eddig láthatatlan összekapcsolódását is.

A kereső funkció közül érdemes még kiemelni a gyors előnézet opciót egy lehetséges találatról, ez egy az oldalon belüli azonnali lehetőséget teremt a felhasználó számára a megtalál oldalba való bepillantásra, anélkül, hogy elnavigálna az oldalról.

A Johu funkciói további fejlesztésekkel egyéni igényeket is képesek kiszolgálni, segítségével akár blogok, videók, speciális adatbázisok keresési kérdéseire is képes hatékony válaszokat adni. A Johu a WebLib fejlesztése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.