Hirdetés
. Hirdetés

Perre mennek: bonyolódik az Apple-Samsung vita

|

A sztárjogászokkal körbebástyázott cégvezetők sem tudtak megegyezni a gyártók szabadalmi vitájában. Jöhet a per - már ha a bíró is úgy akarja.

Hirdetés

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója
Az Apple és a Samsung topmenedzsereit egy bírósági döntés arra kötelezte, hogy két napra bezárkózzanak egy ablaktalan szobába, és megpróbáljanak peren kívüli megegyezést kötni a köztük fennálló szabadalmi vitában. Nem sikerült.

A Samsung egyik magas rangú tisztviselője a Korea Timesnak nyilatkozva elmondta: az egyeztetések sikertelenül zárultak, jöhet a per. A bejelentés nem lepte meg a szakértőket; az Egyesült Államok fellebbviteli bírósága alig két héttel ezelőtt engedélyezte a kaliforniai gyártó számára, hogy a Samsung Galaxy Tab 10.1 táblagépének importtilalmát kérje, az Apple pedig – lévén Apple – élt is a lehetőséggel. Amivel egycsapásra parttalanná és feleslegessé tette a hosszadalmas, drága sztárügyvédek közreműködésével folytatott tárgyalásokat.

Ez pedig azt jelenti, hogy – már amennyiben Lucy Koh, az ügyben eljáró kerületi bíró nem kötelezi újabb peren kívüli tárgyalások lefolytatására az ellenérdekelt feleket – a két cég hosszú és költséges pereskedés elé néz.

Choi Gee-sung, a Samsung elnök-vezérigazgatója és Shin Jong-kyun, a vállalat mobil divíziójának vezetője hétfőn kilenc, kedden pedig hét órán keresztül tárgyalt Tim Cookkal, az Apple CEO-jával és a cég zöldsapkás jogi deszantosaival. A kiszivárgott hírek szerint a Samsung még mindig is azon van, hogy jogdíjat csikarjon ki az Apple-ből adatátviteli szabadalmainak (illetéktelen) használata miatt; a cupertinóiak pedig továbbra is azzal vádolják a koreai gyártót, hogy a Galaxy termékvonal tervezésekor egész egyszerűen lemásolták az iPad designját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.