Hirdetés
. Hirdetés

Philips: kint is, bent is

|

További részesedést adott el a Philips az LG-vel közösen létrehozott LCD-gyártó vállalatból, de nem vonul ki teljesen.

Hirdetés

A még meglévő 19,9 százalékos részesedéséből egyharmadot adott el a Philips, 680 millió euróért. Ezzel a holland vállalat már csak 13,2 százalékkal van jelen az LG Display névű vegyesvállalatban. A cég tavaly októberben már eladott részesedéséből 13 százalékot pénzintézeteknek.

A Philips fokozatosan kivonul a kizárólag elektronikai termékek gyártásából - így a félvezető és az LCD-gyártó szektorból is -, hogy a továbbiakban csak a világítás, orvosi eszközök és fogyasztói elektronika részlegeire koncentrálhasson - írja a Financial Times. A vállalat közölte ugyanakkor, hogy megtart egy kis üzleti részesedést az LG Display-ben, mivel a fogyasztói elektronika üzletág továbbra is gyárt televíziókat és lapos képernyőjű monitorokat, amihez kellenek az LCD-panelek.

Az LG-nek még nem sikerült új partnert szereznie a Philips helyére annak ellenére, hogy az LCD-gyártó üzletága nemrég a legmagasabb profitot érte el az elmúlt három évben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.