Hirdetés
. Hirdetés

PHP fejlesztői versenyt indított a Microsoft

|

Új típusú webfejlesztői versenyre toboroz jelentkezőket mától a Proserver és a Microsoft, amelynek nyertese Redmondban, a Microsoft központjában ismerkedhet meg a legújabb webfejlesztési trendekkel.

Hirdetés

A verseny célja, hogy a php fejlesztők felfedezzék a Microsoft web platformjának lehetőségeit. A verseny során magyarországi php-s környezeteket kell átültetni Windows Server alá, az átállás folyamatáról pedig egy publikus technikai összefoglalónak kell születnie. A verseny 2010. május 10-e és 24-e között zajlik majd, a ma induló regisztráció pedig május 7-én zárul.

A jelentkezők egy előválogatáson fognak átesni, a megmérettetésen az 50 legígéretesebb pályázó fog elindulni. A zsűri a Microsoft és a Proserver elismert szakembereiből, valamint független php fejlesztőkből fog állni.

 A verseny fődíja egy utazás Redmondba, a Microsoft fejlesztői központjába, ahol a nyertes megismerkedhet a legújabb fejlesztési irányokkal és a Microsoft szakembereivel is. A következő tíz helyezett jutalma egy-egy 50 ezer forint értékű ajándékutalvány, valamint egy Expression Web 3 Studio szoftvercsomag. A fentieken túl a versenyzők egyike akár a Microsoft következő MVP-jévé (Most Valuable Professional), azaz a webes platform nemzetközileg elismert szakértőjévé is válhat. A világ 90 országában dolgozó mintegy 4 ezer MVP különleges szakértelmének köszönheti az elismerést, amelynek egyik előnye, hogy különböző Microsoft-termékeket a fejlesztés igen korai stádiumában ismerhet meg és tesztelhet.

Keszei Balázs, a Microsoft platform szakértője elmondta: ?A Microsoft az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtott végre annak érdekében, hogy a php nyelvet a lehető legmagasabb színvonalon lehessen használni web platformján. A fejlesztők magasabb szintű kiszolgálása érdekében a Silverlight és az SQL támogatás is elérhető, így igazán gazdag webes tartalmak hozhatók létre segítségével. A verseny alapötletét a php által kínált hatékony lehetőségek és a kizárólag egyes platformokon elérhető nyílt forráskódú alkalmazások hiányosságai adták."

Mező Gábor, a Microsoft MVP-elismerésével rendelkező php-fejlesztő, a zsűri tagja hozzátette: ?A php nem véletlenül az egyik legnépszerűbb webes környezetben használt fejlesztési nyelv, amelynek platformfüggetlen változatát a magyar webfejlesztők is előszeretettel használják. Számos lehetőséget tartogat a jól képzett fejlesztők számára, akik közül egyvalaki most ráadásul egyenesen a Microsoft központjában fejlesztheti tovább tudását."

További információk a verseny oldalán találhatók.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.