Hirdetés
. Hirdetés

Piszkos trükkel buktatta le a fociliga a potyázó sportkocsmákat

|

A spanyol LaLiga szurkolói mobilappja a mikrofon- és GPS adatok alapján ellenőrizte, hogy a helynek van-e engedélye a meccs közvetítéséhez.

Hirdetés

Hirdetés

A spanyol adatvédelmi hatóság 250000 euróra büntette az ország labdarúgó ligáját, a LaLigát, amiért megsértette az EU adatvédelmi törvényeit. A liga mobilappja ugyanis, amellyel a szurkolók a meccsek eredményeit és a különböző statisztikákat tudták megnézni, arra használta a mobil mikrofonját és GPS adatait, hogy beazonosítsa a mérkőzéseket illegálisan streamelő szórakozóhelyeket.

Az app egy Shazam jellegű technológia segítségével rögzítette a hangot, és a mobil GPS adatai segítségével ellenőrizte, hogy a szórakozóhelynek van-e engedélye a meccs streameléséhez.

A szurkolók több, mint tízmilliószor töltötték le az appot, amely akaratlanul is kémekké változtatta őket.

A liga most azzal védekezik, hogy az app engedélyt kért a mikrofonok és a helyadatok használatához, és a szerződési feltételek között elmagyarázta, hogy aki engedélyezi a programot, hozzájárul, hogy mobilját a kalózközvetítések lebuktatásához használják.

Az adatvédelmi hatóság szerint azonban ez nem volt elég világos a szövegben, és ezért június 30-ai határidővel kötelezte a LaLigát az app leállítására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.