Hirdetés
. Hirdetés

Poken - névjegykártya másként (videó)

|

Könnyen lehet, hogy pár éven belül eltűnnek a konferenciákról a névjegykártyatartók, amelyek helyére a „pacsizós” adatcserét biztosító Pokenek kerülhetnek.

Hirdetés

A svájci Poken cég szinte biztosan jó úton jár azzal, hogy megpróbálja modernizálni a névjegykártyákat. A papíralapú megoldások kezelése ugyanis meglehetősen nehézkes. A macera rögtön azzal kezdődik, hogy el kell készíttetni azokat, ha pedig sikerül néhányat begyűjtenünk, akkor nem egyszerű kategorizálni őket. Elvesznek a táskában, idővel tele lesz velük az íróasztalunk, hacsak nem veszünk drágán egy névjegykártyatartót és így tovább. Nincs mit tenni, lassan talán eljár az idő e papíralapú adatcserélők felett. A semmitmondó, tucatszámra készülő kártyák miatt nem is ejtünk krokodilkönnyeket, csupán az igényesen megtervezett keveseket marasztalnánk.

 

 

A Poken képes lehet ezen adatcserélős rutint digitalizálni, mivel a segítségével meglehetősen egyszerűen megoldható az ismerkedés: csak össze kell érinteni a két Pokent, várva a sikert jelző zöld villanást. Ha ez megtörténik, akkor a valódi digitális névjegykártyacserét csak akkor hajtja végre a hardver, ha bejelentkezünk a poken.com oldalon lévő fiókunkba, majd szinkronizáljuk az eszközünkön lévő tartalmakat. Ekkor a szolgáltatás hozzárendeli a másik Poken-sorozatszámhoz tartozó felhasználót a profilunkhoz, amely a fix azonosító miatt minden esetben a valós adatokat fogja mutatni, amennyiben a másik profil gazdája naprakészen tartja az adatait. Így nem fordulhat elő, hogy egy olyan névjegykártya tulajdonosát hívjuk fel, aki már nem dolgozik az adott cégnél.

 

 



Emellett ráadásul közösségi oldalakat is hozzárendelhetünk a profilunkhoz, így az ismerőseink ott is könnyedén megtalálhatnak minket, valamint bekötött Twitter-fiók esetében a Poken műszerfalán láthatják az aktuális csiripelésünket (erre a papíralapú megoldás kétségtelenül nem képes). A Poken tesztelésünk pillanatában 66 webszolgáltatást (például az iWiW-et) tudott kezelni, amelyre egy hagyományos névjegykártyán egyáltalán nincs hely.

Rendezvények kelléke

A Poken első körben a rendezvényeken terjedhet el, mivel a konferenciák tulajdonosai egyedi Pokeneket rendelhetnek, ennélfogva az eszköz rögtön szponzorációs felületté is válhat, arról nem is beszélve, hogy az egyébként 3750 forintos kütyükhöz Marik Péter, a Poken Hungary ügyvezetőjének elmondása alapján nagyobb megrendelések esetén kedvezményes áron juthatnak hozzá. A rendezvényszervezők ezen esetben ráadásul speciális Poken TAG-matricát is kérhetnek, amelyen keresztül a látogatók dokumentumokat, prezentációkat, katalógusokat és árlistákat tölthetnek le, úgy, hogy azok ténylegesen a szervező weboldalán vannak, mivel ebben az esetben is csupán egy hivatkozás jön létre.

Fontos tudnivaló, hogy az általunk kipróbált eszköz még RFID-alapon működött, amelyekből tesztelési célokra mindössze 50 darab került be az országba, főként azért, mert e kütyük a múltat jelentik. Cikkünk írásának pillanatában a Poken ugyanis bejelentette második generációs, immár NFC-képes eszközeit, amelyek szeptembertől nagyobb számban érkeznek az országunkba. Marik Péter kérdésünkre elmondta, hogy hazánkban is több nagyobb céggel tárgyalnak az új eszközök bevezetéséről. Az NFC-technológiának köszönhetően a PokenMobile az okostelefononokra (iPhone, Nokia C7, N9 és hamarosan androidos készülékekre) is elhozza majd „pacsizós” ismerkedés és az egyszerű dokumentumgyűjtés élményét, amely nagy lendületet adhat a megoldás elterjedésének.

 

 

Marik Péterrel, a Poken Hungary ügyvezetőjével beszélgettünk



Adatok:

- „Pacsizós” digitális névjegykártya
- Statikus névjegyek helyett digitális kontaktok
- Csatornázható közösségi oldalak
- Dokumentumok és adatok egyszerű megosztása
- Könnyen elmenthető névjegyalbum
- Külön felület a rendezvényszervezőknek
- Ősztől NFC-képes eszközök
- Forgalmazó: Poken Hungary
- Ár: 3750 Forint
- Web: www.nokken.hu

Értékelés:

Ötletesség: 5
Használhatóság: 4
Ár/érték: 3,5

Előny: sokoldalú szolgáltatás, amely talán átalakítja majd a névjegykártya-használatot
Hátrány: a Poken eszközök kissé drágák, egyelőre vadászni kell a Poken-tulajdonosokat

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.