Hirdetés
. Hirdetés

Pokolba tart az internet?

|

Másfél ezer tudós és kutató nyilatkozott az internet jövőjéről. Sok jóra nem számíthatunk.

Hirdetés

A Pew Research Center és az Elon University tekintélyes tudósok és jövőkutatók hadát kérdezte meg arról, hogy az elkövetkező tíz évben merre tart az internet. Az eredmény lehangoló: a szakértők többsége szerint az online beszélgetéseket továbbra is a trollok és a rosszindulatú szereplők fogják meghatározni.

 Az 1537 válaszoló négyötöde úgy véli, hogy a közösségi médiában és a komment-felületeken zajló kommunikáció az elkövetkező évtizedben még jobban eldurvul, és a közösségi tér széttöredekezik ellenőrzött, biztonságos zónákra, illetve egyfajta "vadnyugatra". Így viszont felerősödik a veszély, hogy a trollok elől menekülve ki-ki beszorul a maga biztonságos vélemény-buborékába, amit nem zavarnak meg az övétől eltérő nézetek és álláspontok.

A jelentés úgy fogalmaz, hogy amennyiben nem sikerül technológiai és emberi megoldást találni a kommunikáció megzabolázására, a közhangulat manipulálása tovább erősödik. Ezzel párhuzamosan pedig fokozódik a megfigyelő, ellenőrző tevékenység és a cenzúra, ami ugyanolyan veszélyes, mint a trollkodás és a manipuláció.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.