Hirdetés
. Hirdetés

Póráz a kölykökre - GPS-ből

|

Japánban már nemcsak a sajtó kíséri megkülönböztetett figyelemmel a kisgyermekek sérelmére elkövetett erőszakos cselekményeket.

Hirdetés

Az ITFOR sietett az aggódó szülők segítségére, állandó virtuális köteléket kialakítva a gyerek és a szülő között. Három japán általános iskolában hamarosan megkezdődik a GPS technológiára és mobiltelefonokra kialakított követőrendszer tesztelése, mely minden 6. másodpercben meghatározza a megfigyelt ifjonc földrajzi helyzetét. A rendszer emellett számos riasztófunkcióval próbálja majd megvédeni a bajba került csemete testi épségét.

Az ITFOR-nál a teszteléseket 2007 márciusára fejezik majd be, az Osaka Kyoiku Egyetemhez tartozó általános iskolák tanulóinak, tanárainak és a gyermekek szüleinek segítségével. Ha az első tesztprogram sikeresnek bizonyul, a következő lépcsőben további száz iskolára terjesztik ki a kísérletet.

A rendszer képes a gyermekek mozgását, szokásait megjegyezni. Ha a megfigyelt gyermek nem ennek megfelelően mozog, vagy "ottragad" valahol, akkor riasztást küld a szülőknek és az iskola illetékes nevelőinek, tisztviselőinek. A gyermek a nála lévő telefonnal könnyedén, egyetlen gombnyomással tud segítséget kérni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.