Hirdetés
. Hirdetés

Pörögnek a Bing hirdetései

|

A Microsoft keresője 75 százalékkal jobb átkattintási aránnyal rendelkezik, mint az AdWords.

Hirdetés

Augusztus elején már hírt adtunk arról, hogy a Chitika felmérése szerint a keresők sokkal inkább rákattintanak a Bing keresőjében megjelenő szponzorált linkekre, mint a Google AdWords reklámokra. Akkor a keresőmarketinggel foglalkozó cég 55 százalékos különbséget mért a két hirdetési rendszer között: a Bing átlagosan 1,5 százalékos átkattintási aránnyal rendelkezett, míg a Google csak 0,97 százalékot tudott felmutatni. A különbség már akkor is jelentős volt, ám a friss felmérésük szerint még tovább mélyült a szakadék a két szolgáltatás között.

 

 

google-bing.jpg


A Chitika friss adatai szerint ugyanis már 75 százalékos különbség van a két hirdetési rendszer között. A Microsoft Bing keresőjében megjelenő szponzorált linkek már 1,74 százalékos átkattintási arányt tudhatnak magukénak, míg a Google AdWords továbbra is 1 százalék alatt (0,98) van. Természetesen ehhez hozzá kell tennünk, hogy a keresések számát illetően a Bing még mindig messze elmarad a fő vetélytársától, így az Egyesült Államokban nagy valószínűséggel továbbra is a Google hirdetési rendszerét fogják preferálni a hirdetők, hiszen ott több keresőt érhetnek el.

A Bing jó eredményében valószínűleg jelentős szerepet játszhat, hogy az döntés-előkészítő keresőként definiálja magát, ezért sokan inkább használhatják vásárlás előtti információszerzésre, mint a nagy rivális Google-t. S mivel az érintett felhasználók már elszánták magukat a vásárlásra - nem csak általános információszerzésre használják a motort - inkább kattintanak az oldalsávon megjelenő hirdetésekre. A Google dominanciája mindemellett egyelőre megkérdőjelezhetetlen e szegmensben, de elképzelhető, hogy a jobb átkattintási arányok miatt sokan fogják keresőmarketing kampányaikat párhuzamosan futtatni a két hirdetési rendszeren, még azok is, akik eddig csak az AdWords-öt használták.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.