Hirdetés
. Hirdetés

Power 7 alapokra is kiterjeszti az IBM CloudBurst platformját

|

Az IBM nagy mértékben integrált CloudBurst 2.0 platformja automatizálja az alkalmazások igény szerinti szolgáltatását a privát felhőben. A Power 7 rendszer többszörös teljesítményt is nyújthat, mint az x86 alapú.

Hirdetés

Eddig csak x86 rendszereken volt bevethető az IBM CloudBurst, most már Power 7 konfigurációkon is megvalósítható a termék segíségével a virtualizált privát felhő.


Integrált szoftvercsomag, egyszerűbb kezelés

A CloudBurst az IBM kiszolgáló programok sorát foglalja magában, beleértve a háttértárért, hálózatért, összehangolásért felelős modulokat, így könnyítve meg a vállalkozásoknak, hogy saját adatközpontjaikban virtualizáld infrastruktúrát állítsanak fel és üzemeltessenek.

A rendszer rész egy automatikus és önkiszolgáló felületet biztosító portál, ahol a felhasználók igényelhetik maguknak az erőforrásokat, szoftvereket.

Más nagy beszállítók mint például a Hewlett-Packard, Oracle és Dell hasonló termékekből állítják össze privát felhő rendszereiket. A cél, hogy előre integrált hardver és szoftvercsomagot biztosítsanak, így egyszerűsítve a kezelést és felgyorsítva a telepítést.

A CloudBurst 1.2 volt a rendszer első változata, amely az IBM x86 alapú System x kiszolgáló hardvereire alapult. Egy későbbi CloudBurst 2.1-es verzió, amely szerdán látott napvilágot, már a sokkal erőteljesebb HS22V blade kiszolgálókra települ, melyekben 72 GB fizikai memória található, ami az elődmodellek memóriaméretének kétszerese.

Az új termék három konfigurációban érhető el, valamennyi 42 U méretű rack szekrényben foglal helyet. A legkisebb egyetlen Blade Server szekrényt tartalmaz, benne négy blade kiszolgálóval és 100 virtuális gép kezelésére képes. A csúcsmodell már 28 blade kiszolgálót foglal magába két BladeCenter szekrényben és akár 960 virtuális gépet képes futtatni az IBM közleménye szerint.


Irány a Power 7

Szintén szerdán jelent meg az első három Power 7 alapú CloudBurst konfiguráció. Az alapmodell egyetlen Power 750 kiszolgálóval, benne 32 maggal dicsekedhet, teljesítménye 160 virtuális gép futtatására elegendő. A csúcsmodell 11 Power 750 kiszolgálót tartalmaz összesen 5 rekeszben és az x86 alapú rendszert messze túlszárnyalva 2960 virtuális futtatását tarthatja kézben.

Lauren States, az IBM szoftvercsoportjának felhőkért felelős elnök-helyettese kiemelte, hogy a rendszerben csak néhány gombnyomás az alkalmazások, erőforrások engedélyezése. Az éppen nem használt alkalmazások ?mélyfagyasztásra" kerülnek, hogy a frekventáltabb feladatok számára több erőforrás állhasson rendelkezésre. Az IBM a legtöbb szerelési munkát már a gyártás során elvégzi, így a helyszíni szerelés időtartama és költsége kisebb terhet jelent az ügyfél számára.

A CloudBurst 2.1 Power 7 alapú kiadása minősített a SAP alkalmazások futtatására is, december közepétől elérhető. Az x86-os változatok már most is rendelkezésre állnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.