Hirdetés
. Hirdetés

Pozitívan látja a jövőt az Intel

|

Az Intel pénteken a korábbinál jobb előrejelzést tett közzé a várható második féléves teljesítményéről, ami a recesszió végét váró piacnak új reményt adhat.

Hirdetés

Az Intel pénteken közzétett előrejelzése szerint a harmadik negyedévben körülbelül 9 milliárd dollár lehet a legnagyobb processzorgyártó cég forgalma, amitől legfeljebb 200 millió dollárral térhet majd el a tényleges forgalom.

A korábbi, július 14-én közzétett 8,5 milliárd dolláros előrejelzést azért módosította a cég felfelé, mivel úgy tűnik, hogy az utóbbi időben ismét erősödik a processzorok és chipkészletek iránti igény. A harmadik negyedéves gyorsjelentését október 13-án teszi közzé az Intel.

Nagyobb az igény a vártnál
Az Intel árbevétel-előrejelzésének növelése összhangban van más hardverkomponens-gyártók és az elemzők várakozásaival. A Gartner piackutató cég úgy látja, hogy az esztendő korábbi időszakában várthoz képest nagyobb igény mutatkozik a PC-k, mobiltelefonok és a különböző szórakoztatóelektronikai cikkek iránt.

A Gartner előrejelzése szerint ennek köszönhetően a chip-világpiac jelenleg jobb képet mutat, mint néhány hónappal ezelőtt, és az idei évben elérheti a 212 milliárd dollárt. Ez 17,1 százalékkal alacsonyabb érték a tavalyi összes árbevételhez képest, de sokkal pozitívabb a Gartner legutóbbi prognózisához képest, amelyben még 22,4 százalékos visszaesést várt az idei évre.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.