Hirdetés
. Hirdetés

Próbáltad már a Google Zümmöt?

|

A fordítók gonosz tréfáját vélem felismerni az új Google szolgáltatás elnevezésében. Zümm, hümm, hát legyen.

Hirdetés

A Facebook átláthatóságát megszüntető fejlesztők tobzódása úgy tűnik a Google-t arra sarkallta, hogy a ránk záporozó információáradatot áttekinthetővé tegye, rendszerezze. Ezt segíti a most bejelentett szolgáltatás, a Google Zümm is, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerűen nyomon követhessék ismerőseik közösségi tevékenységét. A szolgáltatás közvetlenül a Gmail postafiókból, illetve akár mobiltelefonról is elérhető.

A név eredetije - buzz.google.com – itthon inkább a híres-hírhedt blogokat gyűjtő buzz.hu-t juttathatja a felhasználók eszébe. OMFG – milyen vicces lenne, átnevezni zümm.hu-ra.

zumm.jpg


Napjaink számtalan státuszüzenettel, csirippel és folyamatosan frissülő hírfolyamokkal teli világában az eligazodás egyre nehézkesebbé válik. A Google Zümm egy új, és egyszerű módja a státuszüzenetek, fotók, videók és más egyéb tartalmak kezelésének, megosztásának, valamint beszélgetések kezdeményezésének. A Zümm a már meglévő közösségi kapcsolatokat használja a Gmail postafiókon belül, illetve email és chat előzmények alapján ajánl ismerősöket.

A Zümmben az egyes tartalmak megosztása történhet privát vagy nyilvános módon is, így a felhasználóknak nem szükséges más szolgáltatásokat használnia. A már meglévő Gmail fiókkal való szoros integrációnak köszönhetően, könnyen nyomon követhetőek a beszélgetésfolyamok. Továbbá a Zümm mobiltelefonos használatakor az aktuális tartózkodási hely is megosztható. (Ennek gondolom a féltékeny feleségek, és az aggódó szülők kifejezetten örülnek.)



A Google Zümm egy olyan nyílt rendszer, ami jelenleg támogatja a Picasát, a Google Readert, a YouTube-ot, a Flickr-t, a Bloggert és a Twittert, és a sort számos más alkalmazás követheti majd. A fejlesztők és szolgáltatók, akik szeretnék termékeiket a Zümm-be integrálni egy egyszerű feed-alapú API segítségével megtehetik ezt, mely idővel egy teljesen írható/olvasható API-vá alakul majd.

A Google Zümm szolgáltatást a következő hetekben a Google fokozatosan terjeszti ki a Gmail-fiókokra, így az új ikon hamarosan minden felhasználó számára megjelenik majd a Beérkező levelek mappa alatt.

A Google ezzel végképp kiterjesztette az internetes tevékenységünkről gyűjtött információk begyűjtését. Nem indít saját közösségi oldalt inkább, azokról is megszerzi, amit tudni szeretne rólunk, szokásainkról. Azt hiszem, lassan nem tudok olyan oldalt ahonnan nem a Google-hoz futna be a ténykedésem. A Nagytestvér mindent tud és ez egy kicsit ijesztő, annak ellenére, hogy ezt vicces név mögé rejti.

Még több információt a Google Zümmről a buzz.google.com oldalon találhatnak a kíváncsibbak. Magyar megfelelőjét nem találtuk meg, úgy látszik az alkotók is érezték, hogy a zumm.google.com azért mégis csak túlzás lett volna.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.