Hirdetés
. Hirdetés

Problémás lehet az Apple iOS 4 telepítése

|

Főként a váltás előtti mentés várakoztatja meg erőteljesen a felhasználókat. Most már az iPod Touch felhaszálók is ingyenesen fejleszthetnek tovább.

Hirdetés

Csak két napja nyitotta meg a kapukat az Apple az iOS 4 számára, így bárki továbbléphet az új operációs rendszerre. A készülékre úgy tölthetik át az operációs rendszer frissítést a felhasználók, hogy PC-hez vagy Mac-hez csatlakoztatják azt és az iTunes-ban futtatják a frissítések keresését.

Csak néhány kisebb problémáról számoltak be a felhasználók az upgrade kapcsán, de többen panaszkodtak, hogy az iPhone backup sokkal lassabban fut le, mint szokott.

A Computerworld munkatársai azonnal a szerver megnyitásakor rávetették msgukat a frissítésre, mely 19 perc alatt le is töltődött. Ugyanakkor az Apple iPhone támogató fórumában megjelenetek szerint az upgrade teljes ideje - beleértve magát az adatforgalmazást, az iPhone backup és restore futtatását - 20 perctől akár egy óráig is terjedt. Az iOS4 letöltés mérete közel 580 MB.

Ugyanakkor egyes felhasználók komolyabb problémákkal is szembesültek a mentés készítése során. Volt, aki egyszerűen benne ragadt a mentési folyamatban és már 20 perce szemlélhette a képernyőt minden látható előrehaladás nélkül. Mások már jó előre szinkronizáltak, azaz mentést készítettek, de az operációs rendszer váltása előtti mentés mégis sokáig zajlott. Bár zömükben megértőnek tűntek, egyöntetűen lassúnak tartották a felhasználók a váltást és ebben egyértelműen a mentést okolták.

Más nehézségek is tapasztalhatók voltak. Volt olyan is, aki elindította a váltást, de az nem futott le és a telefon helyreállító módba lépett, és azóta sem hagyta el azt. Mellesleg külön dokumentum létezik az Apple támogató oldalán, amely az operációs rendszer váltásakor előforduló hibaüzeneteket és jelenségeket taglalja, nem csak iPhone-ra, hanem iPodra és iPadra vonatkoztatva is.

Az új iOS 4 továbbfejlesztés telepíthető az újabb modellekre, a 2008-ban megjelent iPhone 3G, a második generációs iPod Touch, a 2009-ben megjelent 3GS modellek és az új iPod Touch is támogatott. Ugyanakkor nem használható az első generációs iPhone és iPod Touch modellekkel, melyek még 2007-ben debütáltak. Hogy hogyan ismerhetjük fel, melyikkel rendelkezünk, arról az Apple támogató oldalán olvashatunk.

Most már ingyenesen fejleszthetnek tovább az iPod Touch felhasználók iOS 4-re, de tavaly még 9,95 dollárt kellett fizetniük a nagyobb operációs rendszer frissíésekért.

 

Természetesen nagy az érdeklődés és a nyüzsgés a frissítés körül, hiszen az iOS 4 több mint 100 új fejlesztést vonultat fel elődjéhez képest, köztük a régóta várt többfeladatos végrehajtással (multitasking), mappakezeléssel és továbbfejlesztett vállalati funkciókkal.

Az iOS 4 upgrade ugyan tartalmaz néhány biztonsági javítást is, de az Apple egyelőre nem tette közzé támogató oldalán, hogy mely hibákat orvosol az operációs rendszer váltás. Azért az Apple sem veszi félvállról a biztonság kérdését, az iTunes-hoz és a Mac számítógépekhez múlt héten adott ki a cég számos frissítést.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.