Hirdetés
. Hirdetés

Processzorforradalom a mobilpiacon

|

3D-s videogyorsítás és Full HD-s, hardveres videodekóder a Mobile World Congressen bemutatott chipkészletekben.

Hirdetés

A 2008-as Mobile World Congress kiállításra több neves mobilprocesszor-gyártó is elvitte újdonságait. A Samsung, a Qualcomm, az On2 és az NVIDIA is olyan saját megoldásokat mutatott be, amelyek elképesztő mértékben fejleszthetik tovább a mobilkészülékek világát.

A Samsung legújabb processzora például gyárilag rendelkezik majd hardveres videogyorsítással. A 65 nm-es, S3C6410 névre keresztelt 667 MHz-es ARM típusú chip 3D-s grafikus gyorsítással bír, és hardveres támogatást nyújt a H.264-es és MPEG-4-es videókhoz, sok más kodek mellett. A processzor elég erős ahhoz, hogy VGA-felbontású videót vegyen fel és játsszon le ugyanabban az időben. Az S3C6410 a Linux, Symbian és Windows Mobile operációs rendszereket is támogatja, azt azonban nem tudni, mikor bukkanhat fel az első készülék, amelyet ezzel szereltek.

A Qualcomm QST1000, QST1100 és QST1105 chipkészletei is igen figyelemreméltóak. Az ARM11-es processzorok 528 MHz-es órajelen futnak, és gazdag támogatással bírnak az audio-és videókodekek terén. Képesek kamerát, VGA-felbontást és TV-kimenetet is kezelni. A navigáció területén támogatják az olyan technológiákat mint a gpsOne, az AGPS, vagy a gpsOneXTRA Assistance. A 65 nanométeres technológiának hála növekedik az akkumulátor üzemideje is. Támogatják továbbá a hardveres videogyorsítást és a mobil tévéadások vételét is. Ez a három processzor várhatóan már idén felbukkan a piacon.

? További Qualcomm, NVIDIA és On2 újdonságok ť
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.