Hirdetés
. Hirdetés

Publikus a Windows Server 2008 R2 Beta

|

A tesztverzió regisztráció nélkül akár augusztus 1-ig is használható.

Hirdetés

A Microsoft mindenki számára elérhetővé tette a Windows Server 2008 R2 Bétáját, amely letölthető a redmondi cég oldaláról mindenféle regisztráció és egyéb azonosítás nélkül. A Windows 7 tesztverziójához hasonlóan a WS 2008 R2 Beta is 30 napig használható aktiválás nélkül, míg termékkulcssal egészen augusztus 1-ig lehet kísérletezni rajta. A kulcsokat egyébként mind megtalálhatjuk a letöltési oldalon, azok igényléséhez sem szükséges regisztráció. A tesztverzió angol, német és japán nyelven érhető el, web, mixelt és Itanium változatban. Mindegyiknek csak 64 bites változata van, mivel a Windows Server R2 végleges változatából sem készül már 32 bites verzió.

A Windows Server R2 bétájában már megtalálható több virtualizációt támogató komponens is. Így többek között a Live Migration, amely virtuális gépek gyors migrálását teszi lehetővé a fizikai kiszolgálók között, anélkül hogy a VM funkcionalitásában a folyamat alatt bármilyen korlátozás következne be. S debütál még a Virtual Desktop Infrastructure és a továbbfejlesztett Hyper-V virtualizációs modul is.

 

ws08r2.jpg
 

 

 

Megújult az Active Directory Domain Services menedzsmentkonzol is. Továbbfejlesztették a csoportházirend (Group Policy) funkciókat, kifejlesztettek egy új, grafikus PowerShell szerkesztőt, és beépítettek számos népszerű IIS kiegészítőt, valamint a távolról is használható Server Manager eszközt.

A rendszer akár 256 logikai processzort is támogat, így hatalmas szervereken is alkalmazható. A Microsoft azt ígéri, a chipekben található legújabb utasításkészletek támogatásának segítségével a Windows Server 2008 R2 minden eddiginél nagyobb teljesítményt nyújt majd, a kód optimalizálásának köszönhetően pedig akár korábban megvásárolt szerverek is jobban muzsikálnak majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.