Hirdetés
. Hirdetés

Rács mögött a magyar hacker

|

Az amerikai igazságszolgáltatás harminc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Marriott rendszerét feltörő magyar hackert.

Hirdetés

A 26 éves Németh Attila még 2010-ben hatolt be a Marrott szállodalánc informatikai rendszerébe, hogy onnan bizalmas adatokat tulajdonítson el. A fiatalember a megszerzett információkkal azonban nem a fekete piacon házalt, hanem megkereste az áldozatát, hogy jelezze az informatikai rendszerében tátongó rések meglétét. Persze nem volt teljesen önzetlen, mivel a felfedezéséért cserébe munkát kért a Marriottnál.

 



A szállodalánc azonban nem hajlott a csereügyletre, inkább felkereste az amerikai titkosszolgálatot, amely segédkezésével végül egy kamu állásinterjú során tőrbe csalták a magyar hackert. A bíróság ítéletet alapján az incidens következében 1 millió dolláros kár érte az áldozatot, így Németh Attilát 30 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Hogy pontosan miként buktatták le a hatóságok a magyar hackert, az többek között kiderül testvéroldalunk, a Biztonságportál cikkéből.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.