Hirdetés
. Hirdetés

Rádióból csengőhang

|

Az eddigi, bonyolult kódrendszerrel működő csengőhang-letöltéssel szemben kínál alternatívát egy új magyar találmány. Podcast Torres Danival.

Hirdetés

Ma előadónak lenni - különösen egy ilyen kis piacon - nem könnyű. Szűkülnek az értékesítési lehetőségek: a hagyományos csatornákon (például lemezboltokban) arányaiban kicsi a választék a piacon keletkező összes zenei termékhez képest; általában egy-egy műfajra, vagy az éppen aktuális slágerekre korlátozódik. Napjaink új digitális csatornáit (online áruházak, mobil letöltés) pedig még csak egy, főként fiatalok alkotta réteg kezeli otthonosan. Továbbá nehezíti a zenészek munkáját, hogy a kalóz oldalakról és fájlcserélő hálózatokon keresztül letöltött dalok, illetve albumok után nem kapnak jogdíjat. Mindez oda vezetett, hogy veszélybe került több zenekar, előadó és szerző megélhetése, mivel munkájuk anyagi ellentételezése az utóbbi években jelentősen csökkent.

A 17611 Rádió sms elnevezésű hazai találmány - az eddigi gyakorlattól eltérően - bonyolult kódrendszerek használata nélkül teszi lehetővé a mobil tartalmak (pillanatnyilag true tone és polifonikus csengőhangok) letöltését. A felhasználónak nem kell ismernie sem az általa kiválasztott dal előadóját, sem annak címét (a mai hatalmas választékban az egyszeri, nem zeneértő hallgató nehezen igazodik el): csupán a rádió nevét kell elküldenie SMS-ben a 17611-es számra, ahol meghallja az áhított művet. A rendszer a felhasználó által küldött sms és hangminták alapján beazonosítja, hogy a küldés pillanatában mely zeneszám volt hallható az adott állomáson, majd egy válaszüzenetben elküldi a felhasználónak az előre elkészített csengőhang wap címét. Ha esetleg még nem szerepel az adatbázisban a kívánt dal csengőhang verziója, akkor a szolgáltatás üzemeltetői - lehetőség szerint - elkészítik azt.

Podcast: Gál Róbertet, a szolgáltatás egyik alapítóját a háttérben álló technikáról kérdeztük:

Pillanatnyilag a Sláger és a Danubius Rádiók műsorát figyeli a szolgáltatás, de januártól a lista tovább bővül a Juventus Rádióval és a Rádió 1-el. Emellett a következő nagy fejlesztési irány túllépni a csengőhangokon, és teljes értékű dalok letöltési lehetőségét beépíteni a szolgáltatásba.

Podcast: A Megasztárból ismert Torres Dánielt a szolgáltatással kapcsolatos véleményéről kérdeztük:

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.