Hirdetés
. Hirdetés

Rászállnak az oroszok a közösségi oldalakra

|

Az orosz parlament elfogadta az internetes adatok országon belüli tárolását.

Hirdetés

Az elfogadott rendelkezés szerint az internetes cégeknek 2016-tól Oroszországban található szerverre kell költöztetniük mindazokat az adatbázisokat, amelyek orosz állampolgárok személyes adatait tartalmazzák. Ellenkező esetben hatóságilag megakadályozhatják ezen oldalak működtetését az országban.

Hirdetés

Elemzők szerint a szabályozás negatívan érintheti azokat a közösségi oldalakat, amelyek központja az Egyesült Államokban van, például a Facebookot vagy a Twittert.

A bírálók emlékeztetnek arra is, hogy szabályozás született már a napi háromezer látogatónál népszerűbb blogok regisztrációs kötelezettségéről, valamint arról is, hogy bizonyos esetekben a weboldalak hozzáférhetőségét bírósági rendelkezés nélkül is megtagadhatják Oroszországban. Mindezek együtt cenzúrának tekinthetők - mondta egy ismert orosz blogíró, Anton Noszik a Reuters brit hírügynökségnek.

 

Vlagyimir Putyin elnök májusban cáfolta, hogy az orosz vezetésnek szándékában állna korlátozni a közösségi oldalak használatát.

Az említett szabályozások szükségességének indoklásakor Moszkva elsősorban arra hivatkozik, hogy meg kell védeni a gyermekeket az illetlen internetes tartalmaktól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.