Hirdetés
. Hirdetés

Reagált a Google tiltására a Microsoft

|

Nem igaz, hogy a Windows biztonsági kockázatot jelentene, ellenben a Gmail több sebből vérzik - a Microsoft szerint.

Hirdetés

Tegnapi napon számoltunk be arról, hogy a Google a dolgozói számára megtiltotta a Windows használatát. A januárban életbe lépett szigor értelmében a keresőcég munkatársai csak vezérigazgatói engedéllyel telepíthetik a Microsoft operációs rendszerét a gépükre, amit valószínűleg csak kevesen mernek kérvényezni. A Windows helyett így jelenleg a Google házán belül a Macintosh és a Linux platformok találhatóak meg a dolgozó gépeinek túlnyomó részén. A keresőcég a váltást a biztonsággal indokolta, szerintük ugyanis a Windows a legkevésbé biztonságos operációs rendszer, így a tiltással jelentősen növelhetik a munkatársaik és belső IT-infrastruktúrájuk védelmét, amelyre a hírhedt kínai hacker-támadások után kínosan ügyel a Google.

 

 



Fő vetélytárs lépése mellett nem tudott szó nélkül elmenni Brandon LeBlanc, a Microsoft kommunikációs menedzsere, aki szerint a Google biztonságra való hivatkozása nevetséges. "A védelem tekintetében még a hackerek is elismerik, hogy jobb munkát végzünk, mint bárki más. És ez nem csak rájuk igaz: külső fejlesztők és iparági vezetők, mint a Cisco is úgy vélekedik, hogy fejlesztéseink és törekvéseinek eredményeként túllépünk vetélytársainkon" - írja a Windows hivatalos blogján.

Brandon LeBlanc e mellett példaként az InfoWord egy friss cikkét hozza fel, amely szerint a Macintosh operációs rendszereket jelenleg is egy kritikus kártevő támadja, ami miatt el kell gondolkodni a Mac-ek biztonságán. A redmondi szoftvercég szakértője mondandóját alátámasztva több példát is felhoz, amely a Microsoft biztonsági iránti elkötelezettségét igyekszik alátámasztani. Sőt LeBlanc írásában a Mashable egy korábbi cikkét is megemlíti, amely szerint a Yale Egyetem a biztonsági kockázatok miatt elhalasztott a Gmail bevezetését. "Ez egy olyan irónia, amin nehéz túllépni" - írja.

Az ügy valószínűleg még nem ért véget, mivel mérget lehet venni arra, hogy hamarosan érkezni fog a Google reagálása is. A keresőcég Windows tiltásából így egy biztonsági vita kezd kibontakozni, ahol mindkét fél a saját termékét védi. Vagyis egy valamiben biztosan igaza van Brandon LeBlancnak: ez egy jó lehetőség, hogy tisztába tegyék a dolgokat.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.