Hirdetés
. Hirdetés

Regionális cég a virtualizáció piacán

|

Kétmilliárd forintot ruház be 2011-ben Magyarországon a GTS. Továbbra is az üzleti ügyfelek vannak a fókuszban.

Hirdetés

Továbbra is az üzleti ügyfelekre összpontosít a GTS Hungary, ez a stratégia egybevág az 5 országban működő vállalatcsoport regionális célkitűzéseivel. Magyarországi üzleti ügyfeleinek száma 7-8 ezer, emellett mintegy 23 ezer lakossági előfizetőt is magáénak mondhat a hazai leányvállalat (a GTS csak Magyarországon van jelen a lakossági piacon).

A tulajdonosok elsődleges célja az üzleti szolgáltatások fejlesztése. Abban látják a vállalatcsoport egyik fő erejét, hogy régión átívelő, a vállalati ügyfelek igényeihez igazított, összetett szolgáltatásokat tudnak kínálni - hangsúlyozta Pauer Pál, a GTS Hungary ügyvezető igazgatója.

A vállalat jelenleg - az Interware felvásárlását és az idei fejlesztéseket követően -- mintegy 1600 négyzetméternyi adatközpontot üzemeltet Budaörsön, valamint két budapesti helyszínen (Victor Hugo és Hauszmann Alajos utca). Folyamatban van a Victor Hugo utcai létesítmény közel 500 millió forintos fejlesztése, amelynek során korszerűsítik az adatközpont áramellátó rendszerét, továbbá előkészítik a szerverterem 200 négyzetméteres bővítését.

Összességében a GTS Hungary idén mindegy 2 milliárd forintot fordít beruházásokra. A tulajdonosok, a nem kifejezetten ideális körülmények dacára, nem állították le magyarországi beruházásaikat - jelezte az ügyvezető. (A GTS Hungary idén - akárcsak tavaly - körülbelül 1 milliárd forint távközlési adót fizet be az államkasszába.)

A GTS a virtuális szolgáltatások piacán 10-15 százalékos növekedést vár. Ezt szem előtt tartva a társaság idén regionális szinten vezette be virtualizációs szolgáltatáscsomagját. A virtuális szerverhoszting lényege, hogy a szerverinfrastruktúra, az operációs rendszerek, az adatbázisok és az alkalmazások menedzselését a GTS végzi. Krénusz Kornél, a GTS Hungary termék- és marketingigazgatója a virtuális szolgáltatások mögött álló korszerű, megbízható infrastruktúra fontosságára hívta fel a figyelmet.

Újságírói kérdésre válaszolva Pauer Pál elmondta: nem indulnak a mobiltenderen, a mobilitás nem része a GTS stratégiájának. A 26 gigahertzes sáv majdani felosztása iránt viszont érdeklődnek, ugyanis így a mostaninál nagyobb sávszélességű hozzáféréseket is tudnának kínálni üzleti ügyfeleiknek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.