Hirdetés
. Hirdetés

Régóta várt új szolgáltatás a Google keresőben

|

Ha egy szövegrészletet keresünk, a Google kijelöli az oldalon, és egyenesen erre az oldalhelyre röpít bennünket.

Hirdetés

A keresőket többféleképpen használhatjuk. Van, amikor valamilyen konkrét dologról akarunk információhoz jutni, de olyan is előfordul, hogy egy oldalt keresünk, ahol egy adott szövegrészlet szerepel. A Google mindig is képes volt rá, hogy előássa azokat az oldalakat, amelyek tartalmazták a szöveget, de most egy fontos változás még egyszerűbbé teszi a szöveg lokalizálását.

Hirdetés

Nem kell többé a Ctrl-F billentyűk lenyomásával másodlagos keresést végeznünk az oldalon, hogy megtaláljuk, amit keresünk.

Ha kipróbáljuk az újdonságot, csak egy kérdésünk marad: miért nem vezette be ezt be a Google már réges régen? A változás lényege, hogy ha kattintunk a találatok között a szövegen, pontosan az oldal azon pontjára jutunk, ahol szerepel.

Ezen túlmenően a Google meg is jelöli a keresett szöveget, így még könnyebb a dolgunk: nem kell többé hosszan bogarásznunk az oldalon, hogy megtaláljuk, amire kíváncsiak vagyunk.

Az újdonságnak minden felhasználó örülhet, a weboldalak tulajdonosai viszont aligha lesznek tőle elragadtatva, hiszen látogatóiknak nem kell keresztülvágniuk magukat a reklámokon és az oldal más tartalmain, hogy elverekedjék magukat a kívánt részhez. Viszont számukra az lehet a jó hír, hogy az új szolgáltatás nem ró rájuk programozási terhet, az egész folyamatot a Google automatizálja.

A szolgáltalás elvileg minden böngészőben működik, de persze akadhatnak néhol döccenők. Minden bizonnyal a legzökkenőmentesebb a Chrome-ban lesz az egész, de ha biztosra akarunk menni, itt is érdemes a legújabb változatra frissíteni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.