Hirdetés
. Hirdetés

A közösségnek hála reklámmentes marad a Wikipédia

|

Célt ért Jimmy Wales felszólítása. A Wikipédia félmillió szimpatizánsa összedobta a kért 16 millió dollárt.

Hirdetés

Még tavaly november közepén Jimmy Wales, a Wikipédia-alapítója egy felhívást tett közzé, amelyben arra kérte az oldal látogatóit, hogy segítsenek összedobni a Wikipédia 2011-es működését fedező költséget.  "A Wikipédiát az alapításakor kereskedelmi vállalkozássá is fejleszthettem volna, hirdetésekkel, reklámmal, de úgy döntöttem, hogy valami másba kezdek. Nincs a kereskedelemmel semmi baj, a reklámot se az ördög találta fel, de nem való ide, a Wikipédiába" - írta Jimmy Wales, aki immár hetedik alkalommal hirdette meg a pénzgyűjtő akcióját.

 

 



A Wikipédia szimpatizánsaiban idén sem kellett csalódni, mivel január elsején a WikiMedia Alapítvány a blogján bejelentette, hogy elérték a kitűzött célt: 50 nap alatt 140 országból nagyjából félmillió ember segítette meg átlagosan 22 dollárral az oldal szerkesztőit, akiknek így sikerült összegyűjteniük az óhajtott 16 millió dollárt. Ennek köszönhetően a Wikipédia a január 15-én esedékes 10 éves születésnapját is biztos anyagi háttérrel ünnepelheti.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.