Hirdetés
. Hirdetés

Rekordévet várnak a merevlemez-piacon

|

A merevlemez-piacnak sikerült teljesen talpra állnia - alig egy évvel a komoly károkkal és jelentős termeléskieséssel járó thaiföldi áradások után. Az elemzők rekordbevételt várnak az idén és 2016-ig folyamatos keresletnövekedésre számítanak.

Hirdetés

Egyre több merevlemez fogy
Egyre több merevlemez fogy
Az IHS iSuppli piackutató hétfőn kiadott felmérése szerint a tavalyi thaiföldi áradások miatt időlegesen visszaeső merevlemez-eladások újra elérték a jelentős ellátási és termelési gondokat okozó természeti katasztrófa előtti szintet. A növekedés elsősorban a vállalati piac erősödésének és a Windows 8 közelgő bemutatásának köszönhető.

A szakemberek rekordévet várnak; prognózisuk szerint 2012-ben összesen 524 millió darab HDD-t szállíthatnak ki a gyártók: 4,3 százalékkal többet, mint a tavaly. A merevlemez-árak várhatóan továbbra is magasak lesznek, leghamarabb 2014-ben eshetnek vissza ismét az áradás előtti színvonalra.

2011 negyedik negyedévében átlagosan 28 százalékkal (51 dollárról 66 dollárra) nőttek a HDD-árak; az IHS egyelőre nem számol számottevő visszaeséssel.

A kutatóég előrejelzése szerint a következő négy évben élénk keresletnövekedés várható a merevlemez-piacon: 2016-ban az eladások elérhetik az 575,1 millió darabot. Az iSupply tanulmányában csak a PC-piac HDD-igényével kalkulált: „Az előrejelzés nem tartalmazza a más piacok, például az autógyártók, vagy a külső merevlemezek és a DVR-eszközök gyártóinak várható megrendeléseit”.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.