Hirdetés
. Hirdetés

Rekordprofit a Microsoftnál

|

A tavalyi negyedévéhez képest 51 százalékkal nőtt a Microsoft profitja. Kelendő a Windows 7, az Office 2010 és az Xbox.

Hirdetés

A Windows 7, az Office és az Xbox 360 eladásoknak köszönhetően váratlanul jó negyedévet zárt a Microsoft a pénzügyi beszámolója alapján. A szeptember 30-án zárult - saját számításuk alapján  első - negyedéves időszakban ugyanis még soha nem tudtak olyan magas profitot elérni, mint most. A nettó nyereségük 5,41 milliárd dollárra (részvényenként 62 centre) nőtt, amely 51 százalékkal haladja meg a tavaly mért 3,57 milliárd dolláros összeget.

 

 



A jó pénzügyi eredmények alaposan meglepték a wall street-i elemzőket, akik korábban részvényenként csak 55 centes nyereséget, illetve 15,8 milliárd dolláros forgalmat prognosztizáltak a Microsoft számára. Utóbbi azonban végül 16,2 milliárd dollárra nőtt, ami 25 százalékkal haladja meg a tavalyi év ugyanezen időszakában mért forgalmat.

"Ez egy kivételes negyedév volt, amely a céges piac lassú növekedéséből és a magánfelhasználók fokozódó Office 2010, Windows 7 és Xbox 360 keresletéből adódott össze"
- fogalmazott Peter Klein, a Microsoft pénzügyi igazgatója, akinek az elmondása alapján a végrehajtott költségcsökkentési intézkedések is hozzájárultak a kiemelkedő negyedéves profithoz.

Természetesen ehhez kellett még a Windows 7 jó szereplése is, amelyből - a Microsoft nemrég kiküldött sajtóközleménye alapján - egy év alatt 240 millió példány kelt el. Ennek eredményeként a Windows és Windows Live üzletág tavaly mért 2,8 milliárd dolláros forgalma 4,7 milliárd dollárra nőtt, amely mellett az Office 2010-et is magában foglaló Üzleti divízió volt képes hasonló növekedésre: 3,5 milliárd dollárról 5,1 milliárd dollárra nőtt a forgalmuk.

 

 

 



Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy tavaly ezen időszakban a forgalmat alaposan visszatartotta, hogy a piac már várt a Windows 7 októberi és az Office 2010 tavaszi megjelenésére, ami miatt sokan elhalasztották a vásárlást. Ennek tükrében már nem annyira meglepő a Windows 7 és az Office 2010 üzletágainak a jó eredménye.

A redmondi szoftvercég bevallása alapján a tavalyi évhez képest emellett a Windows Phone 7-et és az Xbox 360 konzolt magában foglaló Entertainment and Devices (Szórakoztatás és eszközök) divízió is tudott javítani az eladási-mutatókon - 1,4 milliárd dollárról 1,7 milliárd dollárra nőtt a forgalmuk -, amely mindenképpen jó eredménynek számít, főként hogy az új Kinect és a Windows Phone 7 még nem igazán tudott megjelenni az eladások között.

Végezetül a felhő-informatikai térnyerését támaszthatja alá, hogy míg a Microsoft Server and Tools üzletágának a forgalma visszaesett (3,9 milliárd dollárra), addig az Online szolgáltatások divíziójának a forgalma csekély mértékben megnövekedett: 487 milliárd dollárról 527 milliárd dollárra.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.