Hirdetés
. Hirdetés

Remek új kényelmi szolgáltatást kapott a Google Duo

|

Hívás közben egyetlen gombnyomással megoszthatjuk beszélgetőtársunkkal mobilunk képernyőjét. További jó hír az androidosoknak, hogy a Phone (Telefon) app Android 9-től fölfelé szinte minden mobilon fut.

Hirdetés

A Google hivatalosan is elindította a Duo videohívásokban a képernyőmegosztást, így többé nem kell egy másik alkalmazást elindítanunk, vagy másik szolgáltatásra váltanunk, ha meg szeretnénk mutatni beszélgetőtársunknak, mi van a mobilunkon. A tech-óriás a képernyőmegosztást egy olyan posztban mutatta be, amely az Android hat legfrissebben újdonságára hívta fel a figyelmet.

Hirdetés

A képernyő megosztásának technikája felhasználói szempontból pofonegyszerű: hívás közben csak koppintatnunk kell egy gombon a kijelző alján lévő menüben, és beszélgetőtársunk máris láhatja a mobilunkon megjelenő tartalmakat. Ez a módszer kiválóan alkalmas például arra, hogy olyan fényképeket mutassunk meg partnerünknek, amiket az okostelefonunkkal csináltunk.

Amikor a megosztás elkezdődik, a beszélgetőtárs arca eltűnik a képernyőről, de az állapotsorban egy ikon jelzi, hogy továbbra is vonalban vagyunk, és a megosztási funkció aktív. A szolgáltatás egyelőre még nem minden eszközön elérhető, de előbb-utóbb mindenhová eljut.

A Google emellett bejelentette azt is, hogy a Phone (Telefon) app kompatibilitási szempontból ismét szintet lépett. Ez az applikáció app először a Pixelen jelent meg, időben azonan más androidos modellek számára is hozzáférhetővé vált, és most már szinte minden olyan mobilon fut, amelyik az Android 9-et, vagy frissebb változatot használja. Így sokkal szélesebb felhasználói tábor élvezheti előnyeit, például a spam hívások hatékony szűrését, vagy a bejövő céges hívások esetén a hívó fél nevének és logójának megjelenítését.

Az elmúlt időszakban érkezett újdonságokról egy rövid, összefoglaló videó is készült:

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.