Hirdetés
. Hirdetés

Rengeteg újdonság a TechEd-en

|

Új fejlesztéseket, programfrissítéseket és kibővített szolgáltatásokat mutatott be a Microsoft.

Hirdetés

A TechEd Europe konferencián a Microsoft új felhőszolgáltatásokat, mobil technológiai megoldásokat, API-kat, új eszközöket és partner-szolgáltatásokat mutatott be, amelyek mind az IT szakemberek és fejlesztők munkáját segítik, hogy még versenyképesebbek lehessenek a mai, mobil technológiára és felhőszolgáltatásokra épülő világban.

Hirdetés

„Az üzletek manapság sosincsenek zárva. Az IT szakemberekre és fejlesztőkre folyamatos nyomás nehezedik, hogy képesek legyenek megfelelni az üzleti oldal elvárásainak.” – mondta Jason Zander, a Microsoft Azure üzletág alelnöke. „A felhő platformunk – az Azure, Office 365 és a Microsoft Dynamics — olyan technológiai megoldásokat kínál, amelyekkel az IT szakemberek, fejlesztők és a végfelhasználók még többre lehetnek képesek.”

Az Azure új szolgáltatásai révén javul a működési hatékonyság és az adatbiztonság
A TechEd Europe konferencián a Microsoft több új felhőszolgáltatást is bejelentett, amelyek intelligens módon automatizálják és teszik hatékonyabbá az IT rendszerek működését:

• Az Azure Operational Insights az Azure, a HDInsight és a Microsoft System Center tulajdonságait ötvözi, így gyűjti össze és elemzi ki a felhő környezetből származó rendszeradatokat. Ezeket azután értékelésre alkalmas formában teszi hozzáférhetővé, ezzel támogatva az üzleti döntéseket. Az új szolgáltatás első előzetese 2014 novemberében lesz elérhető.

• Az Azure Batch a sok ezer adatállományt érintő elemzések végrehajtását segíti elő, hogy az ügyfelek a komplex problémákra is megtalálják a választ mindössze néhány kattintással, infrastrukturális beruházások nélkül. Az Azure Batch előzetese már megtekinthető.

• Az Azure Automation az időigényes feladatokat automatizálja az Azure és harmadik féltől származó környezetben, ezzel elkerülhető a gyakran ismétlődő feladatok manuális végrehajtása. A funkció már elérhető.

A Microsoft ezenkívül számos olyan újdonságot mutatott be, amely az identitás- és tartalomvédelmet szolgálja. Ezek már elérhetők az Azure Virtual Machines és a felhőszolgáltatásokhoz:

• Több hálózati interfész kártya (NIC) egyidejű támogatása, amely együttműködik az ügyfelek saját hálózati és biztonsági rendszereivel, például a tűzfalakkal és terhelés-elosztó eszközökkel.

• Új Network Security Groups, amellyel testre szabható a biztonságos hálózati hozzáférés és az adatforgalom is jobban ellenőrizhető.

• A Microsoft virtuális gépek és felhőszolgáltatások számára kifejlesztett vírusirtója egy ingyenes szolgáltatás, amely folyamatos védelmet nyújt a vírusok és behatolási kísérletek ellen

 

Vállalati mobilitás-menedzsment szinte minden eszközre és adattípusra
A Microsoft az Enterprise Mobility Suite és az Office 365 számára a jobb adatbiztonságot és titkosítást szolgáló, a vállalati előírásoknak való megfelelést javító szolgáltatásokat mutatott be. Ezekkel az új funkciókkal az IT képessé válik a vállalati irányelvek érvényesítésére, a vállalati értékek megóvására, a folyamatosan úton és készenlétben lévő munkatársak kiszolgálására.

• Microsoft Intune frissítések. Ezek a frissítések az Office mobil alkalmazások, a sajátfejlesztésű üzleti alkalmazások komplex kezelését segítik elő: biztonságos megnyitás, feltételekhez kötött hozzáférés. A korlátozott hozzáférés a vállalati erőforrások jobb tervezését könnyíti meg. Ez a funkció az elkövetkező hónapokban válik elérhetővé.

• Az Office 365 csomagba integrált, beépített mobileszköz kezelő megoldás (Mobile Device Management – MDM). Az új, beépített Intune MDM az Office 365 szoftverek kezelését támogatja iOS, Android operációs rendszereket futtató és Windows Phone eszközökön. Segítségével az adminisztrátorok a vállalati irányelveknek megfelelően üzemeltethetik az Office 365 szoftvereket, kitörölhetnek érzékeny adatokat tartalmazó állományokat megakadályozva az illetéktelenek hozzáférését ezekhez úgy, hogy eközben a személyes adatok biztonsága sem sérül. Ez a szolgáltatás 2015 első félében válik elérhetővé.

• Azure Active Directory (AD) Premium frissítés. Az Azure AD Application Proxy 2014 végén lesz elérhető. Ennek segítségével a vállalati alkalmazásokat lehet külső felhasználó számára elérhetővé tenni felhőszolgáltatáson keresztül. Az Azure AD Connect – amelynek előzetesei 2014 végén válnak elérhetővé – leegyszerűsíti a vállalati rendszerek és a felhőszolgáltatások kapcsolatának megteremtését és a címtárak szinkronizációját az Azure AD-val.

• Adatvesztés megakadályozását szolgáló O365 megoldások (Data Loss Prevention) továbbfejlesztése. Az elkövetkező hónapokban a SharePoint Online kiegészül a DLP funkciókkal, hogy az érzékeny információk védelme az Office 365-ön belül tovább javuljon. 2015-ben az Office alkalmazások támogatni fogják a DLP értesítéseket, amelyek azonnal felhívják a felhasználók figyelmét a biztonsági kockázatokra.

Office 365 API-k és eszközök fejlesztők számára

A Microsoft új API-kat is bemutatott, amelyek a fejlesztők számára biztosítanak hozzáférést az Office 365 API-hoz – ezek révén új, sok adatot felhasználó, hatékonyságnövelő alkalmazásokat fejleszthetnek olyan platformra, eszközre vagy készülékre, amilyenre csak akarnak.

• Új Nyílt API-k Office 365-höz. Ezek a REST-alapú, levelezéshez, file, naptár, és névjegy adatok kezeléshez használatos API-k az Android, iOS, Windows operációs rendszereken belül, vagy a weben fejlesztők számára teszik lehetővé, hogy felhasználjanak több mint 400 petabyte-nyi Office 365 tartalmat, ezzel az Office 365 előfizetők millióinak a munkáját tehetik hatékonyabbá. Már elérhető a Microsoft API Sandbox for Office 365 szolgáltatáson belül.

• Új mobil szoftverfejlesztő kit (SDK) a natív alkalmazások fejlesztéséhez. Az SDK-k az Office 365 API-k használatát könnyítik meg a fejlesztők számára, így bármilyen platformon fejleszthetnek alkalmazásokat olyan eszközre és olyan programozási nyelven, amely a leginkább megfelel a számukra. Az Xcode-ra fejlesztett iOS SDK előzetesei már elérhetők. Az Android és a Visual Studio SDK-k szintén elérhetők.

• Office 365 alkalmazás indító. Az alkalmazás indító egy olyan, testre szabható hely az Office 365-ön belül, ahol a felhasználók egy helyen férhetnek hozzá a kedvenc alkalmazásaikhoz. A fejlesztők az alkalmazás indítóval növelhetik az alkalmazásaik láthatóságát olyan népszerű szoftverek társaságában, mint az Outlook, a Yammer és a OneDrive.

Mindezeken túl, a Visual Studio Online ügyfelek Európában az Azure Amsterdam Régiót is használhatják a projektjeikhez, így az adataikat a saját otthonukhoz/telephelyükhöz közel tárolhatják.

 

Új partnerszolgáltatások a felhőn belül
A Microsoft olyan új felhő szolgáltatásokat is elérhetővé tesz, amelyeket partnerek biztosítanak:
• Kibővített Cloud OS Network. A partnertámogatás már több mint 100 országban elérhető, amely széleskörű hozzáférést biztosít az ügyfelek számára a hibrid felhő-alapú megoldásokhoz.

• Új Azure Certified szolgáltatások az alkalmazások számára. Ez az Azure Certified program részeként elérhető el. API-menedzsment eszközöket, adatkezelési szolgáltatásokat foglal magában. Az ügyfelek több mint 30 partnertől több mint 50 szolgáltatáshoz kapnak hozzáférést az Azure Piactéren. Ilyenek többek között: New Relic, Cloudera, Hortonworks, CommVault, CoreOS, DataStax, NGINX and Veeam.

Big data bejelentések

A fentieken túl a Microsoft kiterjeszti a Big Data ajánlatait az Azure Streaming Analytics és az Azure Data Factory előzetes változatával, valamint az Azure Event Hubs-zal, ami már most mindenki számára elérhető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.